پایان نامه ارشد: بررسی ضریب رفتار قابهای خمشی فولادی مجهز به میراگرهای اصطکاکی دورانی -خرید پایان نامه
در طراحی لرزهای ساختمانها، به گونهای عمل می شود که ([i]):
تحت ارتعاشات کوچک زمین ناشی از زلزله که ممکن است در طول عمر مفید سازه چندین بار به وقوع بپیوندد، رفتار آن در محدوده خطی باقیمانده به صورتی که از ایجاد خسارتهای سازهای و غیر سازهای جلوگیری بهعمل آید (شرایط حدی بهرهبرداری در حد سرویس دهی)
تحت ارتعاشات متوسط زمین ناشی از زلزله که ممکن است در طول عمر مفید سازه گاهی به وقوع بهپیوندد، مقاومت آن به صورتی باشد که از ایجاد خسارتهای سازهای جلوگیری و خسارتهای غیرسازهای را به حداقل برساند (شرایط حدی بهرهبرداری در حد آسیبپذیری).
تحت ارتعاشات شدید زمین ناشی از زلزله که ممکن است در طول عمر مفید سازه بهندرت بهوقوع بپیوندد، مقاومت آن به صورتی باشدکه سازه متحمل خسارتهای سازهای و غیرسازهای گردد، اما پایداری کلی سازه حفظ شده و از فروریزش آن جلوگیری بهعمل آید (شرایط حدی نهایی)
به همین اساس مقاومت جانبی که برطبق آییننامههای طراحی برای سازهها طرح میگردد، عموماً کمتر و در برخی مواقع خیلی کمتر از مقاومت جانبی مورد نیاز برای نگهداری سازه در محدوده خطی در هنگام وقوع یک زلزله شدید میباشد.
رفتار سازهها در هنگام وقوع زلزلههای متوسط و شدید وارد محدوده غیرخطی میگردد و برای طراحی آنها نیازمند به یک تحلیل غیرخطی میباشد. بهاین منظور آییننامههای کنونی طرح لرزهای ساختمانها میخواهند طراحان را بهسمت تحلیل غیرخطی ساختمانها سوق دهند اما بهدلیل پرهزینه و زمانبر بودن این تحلیل و همچنین سادگی روش تحلیل خطی، روشهای تحلیل و طراحی متداول، بر اساس تحلیل خطی سازه و با نیروی کاهش یافته زلزله صورت میگیرد. کاهش مقاومت سازه از مقاومت الاستیک مورد نیاز عموماً از طریق ضرایب کاهش مقاومت صورت میپذیرد.
در آییننامههای طراحی لرزهای کنونی با فلسفه ذکر شده، نیروهای لرزهای برای طراحی خطی ساختمان را از یک طیف خطی که وابسته به پریود طبیعی ساختمان و شرایط خاک محل احداث آن است، بدست میآورند و برای ملحوظ کردن اثر رفتار غیرخطی و اتلاف انرژی بر اثر رفتار هیسترتیک، میرایی و اثر مقاومتافزون سازه، این نیروی ارتجاعی را بهوسیله ضریب کاهش مقاومت (ضریب رفتار) به نیروی طراحی تبدیل میکنند.
دانلود متن کامل پایان نامه رشته عمران با فرمت ورد :بررسی ضریب رفتار قابهای خمشی فولادی مجهز به میراگرهای اصطکاکی دورانی
باتوجه به آنچه بیان شد، در تهیه مقرارت لرزهای ساختمانها مهمترین امر تعیین ضریب رفتار میباشد. این ضریب در آییننامه UBC1997 ([ii])، مقررات NEHRP یا FEMA 273 ([iii] و [iv]) به نام ضرایب اصلاح پاسخ (R) و در استاندارد 2800 ایران ([v]) به نام ضریب رفتار، شناخته میشود.
[i]-طاهری بهبهانی، علی اصغر. 1376" نگرش فلسفی به ضوابط محاسباتی ساختمان ها در برابر زلزله"، نشریه شماره 239، چاپ دوم، تهران: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن.
[ii]- Uniform Boulding Code., 1997, Structural Engineering Design Provisions. Vol. 2.
[iii]-BSSC, 1997. NEHRP Recommended Provisions for Seismic Regulation for New Buldings and Other Structures, Part2: Commentary, FEMA 303, Federal Emergency Management Agency. Washington, D.C.
[iv]-BSSC, 2001. NEHRP Recommended Provisions for Seismic Regulation for New Buldings and Other Structures, Part2: Commentary, FEMA 369, Federal Emergency Management Agency. Washington, D.C.
[v]- مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، 1384،" آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله"، استاندارد شمارهی 84-2800، ویرایش 3.
برچسب: ،