دانلود مقالات دانلود مقالات .

دانلود مقالات

دانلود پايان نامه روابط متقابل ميان اجزاي سرمايه هاي فكري(سرمايه انساني، سرمايه ساختاري،سرمايه مشتري) واثرات اين سرمايه ها فكري بر عملكرد سازماني

امروزه كجا هستيم و به كجا مي‌رويم؟

دراكر[1](1993) انديشمند معروف مديريت مي‌گويد: ما در حال وارد شدن به يك جامعه دانشي هستيم كه در آن منابع اقتصادي اصلي ديگر سرمايه بيشتر، منابع طبيعي و نيروي كار بيشتر و ... . نيست و منابع اقتصادي اصلي دانش خواهد بود. قرن 21، قرن اقتصاد دانشي است. قبل از اقتصاد دانشي، اقتصاد صنعتي حاكم بوده است. در اين اقتصاد عوامل توليد ثروت اقتصادي، يكسري داراييهاي فيزيكي و مشهود مانند زمين، نيروي كار و پول و ماشين‌آلات و ... . بوده است و از تركيب اين عوامل اقتصادي، ثروت توليد مي‌شد. در اين اقتصاد، استفاده از دانش، به عنوان يك عامل توليد، نقش كمي داشته است اما در اقتصاددانشي، دانش يا سرمايه فكري[2] به عنوان يك عامل توليد ثروت در مقايسه با ساير داراييهاي مشهود و فيزيكي، ارجحيت بيشتري پيدا مي‌كند (Bontis, 1998). در اين اقتصاد، داراييهاي فكري و بخصوص سرمايه‌هاي انساني جزو مهم‌ترين داراييهاي سازماني محسوب مي‌شود و موفقيت بالقوه سازمانها ريشه در قابليت‌هاي فكري آنها دارد تا داراييهاي مشهود آنها (Flamholtz etal., 2002) . با رشد اقتصاد دانشي يا اقتصاد مبتني بر دانش بطور قابل ملاحظه‌اي شاهد اين موضوع هستيم كه دارايي هاي نامشهود[3] شركتها ‌‌عامل مهمي در حفظ و تحقق مزيت رقابتي پايدار آنها مي‌شوند در مقايسه با ساير دارايي هاي مشهود. (Tayles etal., 2002)

گلدفينگر[4](1994)، اقتصاد دانشي را از سه بعد بررسي مي‌كند :

بعد اول : تقاضايي براي مصنوعات نامشهود وجود دارد. (خدمات)
بعد دوم : داراييهاي نامشهود بر عوامل توليد مسلط مي‌شوند يعني بيشتر عوامل توليد، از داراييهاي نامشهود هستند و به عبارت ديگر يعني داراييهاي نامشهود در بين عوامل توليد، نقش بارزتري و بيشتري را ايفا مي‌كند.
بعد سوم : قوانين جديدي براي سازمان تجاري، رقابت، ارزشگذاري ظهور مي‌كند.
در نتيجه محيط كسب و كار بطور شگفت‌انگيزي تغيير مي‌كند. در كسب و كارها و اقتصاد قرن 21، بر روي اطلاعات،  فناوري اطلاعات ، تجارت الكترونيك، نرم‌افزارها و مارك‌ها[5] و حق اختراع‌ها[6]، و تحقيقات و نوآوري‌ها و www و .. . سرمايه‌گذاري مي‌شود كه همگي جزيي از داراييهاي نامشهود و سرمايه‌هاي فكري و دانشي هستند تا جزو داراييهاي مشهود (Seetharaman etal., 2002).

در پارادايم صنعتي قديم شركت‌ها تحت اصول اقتصاد كميابي عمل مي‌كردند. اقتصاد كميابي بدين معناست كه منابع و داراييهاي  تحت سلطه و كنترل شركت‌ها، محدود و كمياب هستند و استفاده بيشتر از آنها، از ارزش آنها مي‌كاهد ولي در عصر اقتصاد اطلاعاتي و دانشي، اين اصول صدق نمي‌كند. شركتها در اقتصاد دانشي تحت اصول اقتصاد فراواني عمل مي‌كنند اقتصاد فراواني بدين معناست كه منابع و داراييهاي در اختيار شركت به ميزان فراواني وجود دارد. اين نوع داراييها از نوع نامشهود هستند و بيشتر در افراد قرار دارند كه ما به آنها دستيابي داريم مثالي از موضوع فراواني اين نوع داراييها در اقتصاد دانشي، فراواني اطلاعات در اينترنت است (Sullivan etal., 2000).

بطور خلاصه در اقتصاد دانشي، مهمترين داراييها و عوامل توليد شركت‌ها نامشهود هستند كه استفاده از آنها، از ارزش آنها كم نمي‌كند و حتي به ارزش آنها نيز مي‌افزايد. اين نوع داراييهاي نامشهود شامل دانش، سرمايه فكري و ... . هستند ولي در اقتصاد صنعتي مهمترين عوامل توليد و داراييها  مشهود و فيزيكي هستند كه استفاده از آنها، از ارزش آنها مي‌كاهد و اين داراييها  شامل زمين، ماشين‌آلات و سرمايه‌هاي پولي و ... . است.

كندريك[7] (1990) كه يكي از مشهورترين اقتصاددانان مطرح آمريكا است مي‌گويد كه در سال 1929، نسبت به سرمايه‌هاي تجاري نامشهود به سرمايه‌هاي تجاري مشهود 30 به 70 بوده است ولي در سال 1990 اين نسبت به ميزان  63 به 37 رسيده است و همچنين لئو[8] مطرح مي‌سازد كه فقط در حدود 10 تا 15 درصد كل ارزش بازاري شركت‌ها، از داراييهاي  مشهود و فيزيكي است و داراييهاي نامشهود در حدود 85 درصد كل ارزش بازاري شركت‌ها را تشكيل مي‌دهند كه هنوز هيچ كاري در مورد اندازه‌گيري آنها صورت نگرفته است (Seetharaman etal., 2002).

همچنين يكسري مطالعات انجام شده در سال 1999 در زمينه تركيب داراييهاي هزاران شركت‌ها غير مالي در طي سال‌هاي 1978 تا 1998 نشان داد كه رابطه بين داراييهاي نامشهود و مشهود بطور قابل ملاحظه‌اي تغيير كرده است در سال 1978، نسبت داراييهاي  مشهود و نامشهود 80 به 20 بوده ولي در سال‌ 1998، اين نسبت تقريباً به 20 به 80 رسيده است. اين تغيير قابل ملاحظه ؛ باعث ايجاد يكسري روش‌هايي براي محاسبه ثروت شركت‌هايي شده است كه مهمترين داراييهاي آنها، داراييهاي نامشهود بويژه فكري و دانشي بوده است (Sullivan etal., 2002). در طي دهه گذشته، كسب و كارها اهميت مديريت داراييهاي نامشهود خود را درك كرده‌اند و توسعه مارك‌ها، روابط سهامداران، شهرت و فرهنگ سازمان‌ها، را به عنوان مهمترين منابع مزيت پايدار تجاري خود در نظر گرفته‌اند. در اين اقتصاد، توانايي خلق و استفاده از ارزش اين داراييهاي نامشهود، يك شايستگي اصلي را براي سازمان‌ها بوجود مي‌آورد (Kannan etal., 2004).

امروزه سازمان‌ها نياز دارند تا بتوانند دارايي هاي خود را از نو و دوباره طبقه‌بندي كنند و بايد اين موضوع را درك كنند كه چگونه اين دارايي ها مي‌توانند اهداف استراتژيك آنها را حمايت كنند و سهم آنها را به ارزش سازمان بصورت كمي در آورند و بتواند اين داراييهاي  خود را با داراييهاي رقبا خود، مقايسه كنند. براي اين منظور ‌بايستي ابتدا طبقه‌بندي جديدي از دارايي هاي سازماني را در اين عصر ارائه كنيم (Tayles etal., 2002).

[1] -Ducker

[2]- Intellectual capital

[3]- Intangible assets

[4] -Goldfinger

[5]- Brands

[6]- Patents

[7] -Kendrick

[8] -Lev

 

 


بي شك اين داراييهاي نامشهود داراي ارزش هستند چون وقتي شركت‌‌ها (كسب و كارها) فروخته مي‌شوند و بخشي از ارزش آنها بصورت سرقفلي [1]نامگذاري و برچسب مي‌خورد. بر طبق نظر هوريب[2]، سرقفلي تفاوت بين ارزش واقعي (بازاري) شركت و ارزش دفتري آن است (Bontis etal., 2000).

تا قبل از سال 1980، مهمترين عامل تعيين كننده براي درك مزيت رقابتي شركت‌ها، ساختار صنعت و بطور كلي محيط تجاري بوده است و شركت‌ها بيشتر توجه خود را به محيط سازماني خود مبذول مي‌داشتند تا به درون سازمان.

در اين روزگار، نقش مديريت پيدا كردن راه‌ها و روش‌هايي بود كه كالاها و بازارها با هم تركيب كنند و سازمانها بيشتر بر روي منابع محيطي كه عمدتاً مشهود بوده است متكي بوده‌اند. اما بعد از سال 1980، عامل تعيين كننده‌اي ديگر مطرح شد و آن هم نحوه استفاده از منابعي بود كه غير قابل تقليد و غير قابل انتقال و نادر و بادوام بودند و براي مشتريان ايجاد ارزش مي‌كرد و مزيت رقابتي سازمان‌ها در گرو اين منابع بود اين منابع و داراييهاي عمدتاً نامشهود بويژه انساني بودند و اين منابع در داخل سازمانها قرار داشتند. اين امر باعث شد كه سازمانها توجه خود را به درون سازمان‌ها و سرمايه‌هاي فكري خود جلب، كنند تا به محيط سازمان خود.

در اين جا تمركز سازمانها روي منابعي و جنبه‌هاي داخلي از شركت‌ها بودند كه در محيط يافت نمي‌شد. اين منابع با نام‌هاي مختلفي همچون حافظه سازماني، منابع نامشهود، دارايي هاي استراتژيك، قابليت‌هاي اصلي[3]، شايستگي‌هاي اصلي[4] و دارايي هاي غير قابل مشاهده و دارايي هاي دانشي و ... . مطرح شد. با تمركز بيشتر سازمان‌ها روي تعريف اين منابع اين موضوع آشكار شد كه اين دارايي ها، بيشتر مبتني بر دانش و اطلاعات هستند و مي‌توانند شامل هر چيزي از قبيل وفاداري مشتري گرفته تا مهارت‌هاي تكنولوژيكي يا سر قفلي داخلي باشند و بايد اين نكته را خاطرنشان سازيم كه اين منابع و داراييهاي نامشهود داراي اثر مهمي بر فرايندهاي نوآوري سازماني هستند (Sanchez etal., 2000).

همچنين بايد اين مطلب را اضافه كرد كه با ورود به اقتصاد دانشي، بيشتر سينرژي‌هاي بين سازماني از نوع سينرژي‌هاي دانشي هستند لذا شركتها لازم دارند تا ماهيت اين نوع سينرژي‌ها را در هنگام ادغام، اكتساب‌هاي سازماني خود درك كنند و اقدامات مناسب را در زمينه اندازه‌گيري اين نوع داراييهاي نامشهود انجام دهند تحقيقات نشان داده است كه دليل اكثر شكست ادغام و اكتساب‌ها به دليل ناديده گرفتن نقش داراييهاي نامشهود بوده است (Gupta etal., 2001)

 


.دانلود پايان نامه روابط متقابل ميان اجزاي سرمايه هاي فكري(سرمايه انساني، سرمايه ساختاري،سرمايه مشتري) واثرات اين سرمايه ها فكري بر عملكرد سازماني 

در پايان بايد گفت كه شركت‌ها نه تنها نياز دارند تا دارايي‌هاي نامشهود خود را شناسايي، اندازه‌گيري و مديريت كنند بلكه بايد همواره سعي كنند تا اين داراييهاي نامشهود را بطور مستمر ارتقا و بهبود بخشند. سازمانهايي كه نتوانند داراييهاي دانشي خود را بطور مستمر ارتقا دهند بقا خود را با خطر از دست دادن وفناي خود، مبادله خواهند كرد (Bontis, 1998).

[1] -Goodwill

[2] -Horibe

[3] -Core capabilities

[4] -Core compentecies


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۴۲:۲۳ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پايان نامه سرمايه هاي فكري(سرمايه انساني، سرمايه ساختاري،سرمايه مشتري) و عملكرد سازماني

2-1-10)برخي از محدوديتهاي سيستم حسابداري سنتي از نظر بونتيس

رويكردهاي موجود و جاري در حسابداري سنتي، به يك سازمان بصورت يك كل مرتبط مي‌شوند و نمي‌توانند بخشهاي انفرادي يا كاركنان دانشي رامورد توجه قرار دهند.
آنها نمي‌توانند توازني بين پيش‌بيني‌ها گذشته‌نگر و پيش‌بيني آينده‌نگر خود برقرار كنند (عدم توازن بين معيارهاي مالي يا كمي و معيارهاي غيرمالي يا كيفي)
پوياييهاي رفتاري و اثرات آن بر روي اقتصاد سازماني[1] اندازه‌گيري نمي‌شود.
هيچ سيستمي براي اندازه‌گيري اثربخشي فرآيند در شكل‌گيري و ستخير و انتقال دانش ضمني وجود ندارد. (Kannan et al., 2004)
بطور خلاصه چنين مي‌توان گفت كه :

پارادايم حسابدراي سنتي براي عصر صنعتي مناسب بوده است زيرا بيشتر داراييهاي شركتها مشهود بوده‌اند و اين پارادايم فقط به معاملات[2] انجام شده در گذشته توجه مي‌كند ولي با ورود به اقتصاد دانشي، اين پارادايم ديگر داراي كارايي لازم نيست و پارادايم حسابدراي جديدي در حال مطرح شدن است. (Seetharaman et al., 2002)

رويكردهاي اندازه‌گيري سرمايه فكري حقايق نرمي مانند كيفيتها را در برمي‌گيرند در حالي كه معيارهاي حسابداري حقايق سختي مانند كميتها را اندازه‌گيري مي‌كند.
اندازه‌گيري سرمايه فكري بر روي خلق و ايجاد ارزش تكيه مي‌كند درحالي كه حسابداري سنتي، پيامدهاي معاملات گذشته و جريانهاي نقدي گذشته را كه تحقق يافته است منعكس مي‌كند.
رويكردهاي سرمايه فكري تمايل به آينده دارند (آينده‌نگر) در حالي كه رويه‌هاي حسابداري سنتي در مقابل گذشته‌نگر هستند. (Chen et al., 2004)
بطور تدريجي اين موضوع تاييد شده  است كه اندازه‌گيري و سنجش مالي سنتي، در راهنمايي و رهنمود خط مشي گذاري استراتژيك دولتها ناكافي و ناتوان است. اين رويكرد نياز دارد تا با اندازه‌گيري‌هاي جديدي مانند سرمايه فكري جايگزين يا تكميل شود. اين موضوع باعث شده است كه بحث اندازه‌گيري سرمايه فكري در سطح ملي و استفاده از اين اطلاعات نيز در بين دولتها و مجامع بين‌المللي داغ شود. برخي از محققان معتقدند كه درك دوباره مفاهيم و روشهاي حسابداري ممكن است شروع خوبي براي درك امكان‌پذيري چهارچوبهاي شناسايي و اندازه‌گيري و افشاء سرمايه فكري باشد و برخي ديگر از محققان معتقدند براي اينكه قادر باشيم كه سرمايه فكري را اندازه‌گيري ومديريت كنيم ابتدا نياز به درك بهتر و تعريف دقيق‌تري از مفهوم سرمايه فكري داريم. (Guthrie et al., 2001)

امروزه طراحي يك مدل اندازه‌گيري براي سرمايه فكري تبديل به مشكل بزرگي براي اكثر شركتها شده است بويژه شركتهايي كه مي‌خواهند الزامات اقتصاد مبتني بر دانش و جهاني شده را برآورده سازند. (Chen et al., 2004)

 


2-1-11)اندازه‌‌گيري سرمايه فكري

براي اينكه بتوانيم چيزي همانند سرمايه فكري را مديريت كنيم ابتدا بايد آنرا اندازه‌گيري كنيم (Sanchez et al., 2000). لذا در ادامه به علل اندازه‌گيري سرمايه فكري توسط شركتها در عصر اقتصاد دانشي مي‌پردازيم.

مر و همكارانش در مقاله‌اي تحت عنوان " چرا شركتها سرمايه هاي فكري خود را اندازه گيري مي كنند " در سال 2003 بطور مشروح به ذكر دلايل اندازه‌گيري سرمايه فكري  پرداخته‌اند.

اين افراد با مرور بازبيني سيستماتيك ادبيات سرمايه فكري پنج دليل اساسي را براي اين موضوع كه چرا ما بايد سرمايه فكري را اندازه‌گيري كنيم آورده‌اند :

كمك به سازمانها براي تنظيم استراتژي آنها.
ارزيابي اجراي استراتژيها.
كمك به تصميمات گسترش و تنوع.
استفاده از نتايج اندازه‌گيري سرمايه فكري به عنوان مبنايي براي جبران خدمات.
ابلاغ اين معيارها مربوط به سرمايه فكري به سهامداران و ذينفعان خارجي.
در ادامه اين دلايل بطور عميقي مورد بررسي قرار مي‌گيرد

1- تنظيم استراتژي

اگر ما استراتژي يك شركت را بصورت يك الگويي از تصميم‌گيري درون سازماني تعريف كنيم كه اين الگو به نوبه خود اهداف ومقاصد فرعي و رويه‌هاي سازماني و سياستهاي سازماني را در جهت رسيدن به اهداف سازماني مشخص مي‌كند پس سرمايه فكري يك سازمان داراي اهميت استراتژيك است. امروزه سازمانها درك كرده‌اند كه هنگام تنظيم استراتژي هاي يك شركت بايد حتماً نيروهاي رقابتي، فرصتها و تهديدها يك صنعت را شناسايي كنند و علاوه بر اين سازمانها مجبور هستند كه شايستگي‌هاي اصلي شركت و منابع دروني خود را براي ارزيابي اين فرصتها شناسايي كنند. شركتها مختلف، داراي شايستگي‌هاي مختلفي هستند سؤالي كه آنها بايد از خود بپرسند اين است كه آيا سازمان آنها داراي شايستگي‌هاي مناسب و صحيحي براي پيگيري و تعقيب اين فرصتها هستند يا نه؟

آندروز[3]، اهميت استراتژيك سرمايه فكري و شايستگي‌ها شركت را با اين موضوع و مثال روشن مي‌كند كه فرصت‌گرايي و فرصت‌طلبي بدون شايستگي همانند سفري به سرزمين رؤياها است.

امروزه منابعي و داراييها كه شركتها با آن مي‌خواهند استراتژيهاي خود را تعقيب كنند به طور قابل ملاحظه‌اي نامشهود شده است بنابراين شركتها نياز دارند سرمايه فكري را به عنوان يكي از مهمترين ملاحظات در تنظيم استراتژي‌‌ها در نظر بگيرند.

اما نكته كليدي اين است كه شركتها حتماً مي‌بايستي روابط بين سرمايه فكري و مزيت رقابتي و سودآوري را درك و شناسايي كنند و بدانند كه چگونه داراييها مبتني بر دانش، فرآيند تنظيم استراتژي آنها را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

2- ارزيابي اجراي استراتژيها

عامل يا محرك كليدي دوم براي اندازه‌گيري سرمايه فكري ، گسترش و ايجاد شاخصهاي كليدي عملكرد براي كمك به ارزيابي اجراي استراتژي‌ها است.

تجربيات حاصله از گزارش‌دهي سرمايه فكري نشان داده است كه اين اطلاعات درباره سرمايه فكري ، داراي ارزش كمي براي كاربران هستند مگر اينكه اين اطلاعات با استراتژي هاي  شركت مرتبط شوند. هر سيستم اندازه‌گيري عملكرد مي‌بايستي به ارزيابي و به چالش كشيدن مفروضات زيربنايي جهت استراتژيك[4] جاري بپردازد.

تأييد يا انكار اين مفروضات استراتژيك مي‌تواند بطور بالقوه‌اي بر روي تخصيص منابع در سازمانها اثر داشته باشد. بنابراين توسعه مجموعه‌اي از معيارهاي عملكردي كه بوسيله استراتژي هدايت و رهنمود مي‌شود بسيار مهم است اين موضوع در كارت امتيازي متوازن نورتون و كاپلان بيشتر نشان داده شده است. اين دو نشان دادند كه به منظور اجراي استراتژي، اندازه‌گيري مجبور است پيوسته و شامل يادگيري تك حلقه‌اي و دوحلقه‌اي باشد. نورتون و كاپلان اين موضوع را كه چگونه سرمايه فكري به ارزيابي اجراي استراتژي كمك مي‌كند را از طريق نشان دادن يكسري نقشه‌هاي استراتژي[5] (دركتاب نقشه هاي استراتژي خود ) كه شامل يكسري روابط علي – معلولي است نشان داده‌اند. در اين نقشه‌هاي استراتژي چگونگي اين موضوع كه شركتها چگونه بايد سرمايه فكري خود را به اهداف استراتژيك تبديل كنند نشان داده شده است.

.دانلود پايان نامه روابط متقابل ميان اجزاي سرمايه هاي فكري(سرمايه انساني، سرمايه ساختاري،سرمايه مشتري) واثرات اين سرمايه ها فكري بر عملكرد سازماني 

اين موضوع نيز  از طريق مدل زنجيره سود – مشتري – كارمند به خوبي تبيين مي‌شود به اين صورت كه سود شركتها در گرو رضايت مشتري است و رضايت مشتري در گرو و رضايت كارمندان است بنابراين ما بايد در هنگام اجراي استراتژيها، به رضايت كاركنان توجه كنيم و بر روي اين رضايت سرمايه‌گذاري كنيم. و از طريق پيونددادن رضايت كاركنان و استراتژيهاي مي‌تواند اطمينان حاصل كرد كه استراتژيهاي براي اجراي، موفق ارزيابي مي‌شوند و حالا بايد اين رضايت كاركنان را به معيارهاي و اهداف (مالي و غيرمالي) شركت پيوند زنيم كه اينكار از طريق اندازه‌گيري سرمايه فكري ، قسمت سرمايه انساني صورت مي‌گيرد.

[1]- Organizational Economics

[2] - Transaction

[3] -Andrews

[4]- Strategic Direction

[5]- Strategy Maps


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۳۵:۵۳ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پايان نامه - اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

فهرست مطالب

فصل اول: كليات تحقيق....................................................................................... 1

1-1) مقدمه....................................................................................... 2

1-2) بيان مسئله تحقيق....................................................................................... 3

1-3) اهميت و ضرورت تحقيق....................................................................................... 5

1-4) اهداف تحقيق....................................................................................... 6

1-5) سؤالات تحقيق....................................................................................... 6

1-6) فرضيه­ها و مدل تحقيق....................................................................................... 7

1-7) روش­شناسي تحقيق....................................................................................... 8

1-7-1) نوع و روش تحقيق....................................................................................... 8

1-7-2) جامعه آماري و روش نمونه­گيري....................................................................................... 8

1-7-3) ابزارگردآوري داده­ها....................................................................................... 8

1-7-4) روش تجزيه و تحليل داده­ها....................................................................................... 8

1-8) تعريف متغيرهاي تحقيق....................................................................................... 9

1-9) نوآوري تحقيق....................................................................................... 12

1-10) قلمرو تحقيق....................................................................................... 12

1-10-1) قلمرو زماني....................................................................................... 12

1-10-2) قلمرو مكاني....................................................................................... 13

1-10-3) قلمرو موضوعي....................................................................................... 13

1-11) خلاصه و جمع بندي فصل....................................................................................... 13

فصل دوم: ادبيات تحقيق....................................................................................... 15

2-1) مباني نظري تحقيق....................................................................................... 16

2-1-1) مقدمه....................................................................................... 16

2-1-2) خريد آني....................................................................................... 18

2-1-2-1) ماهيت خريد آني....................................................................................... 21

2-1-2-2) انواع خريد آني....................................................................................... 21

2-1-2-3) عوامل مؤثر بر خريد آني....................................................................................... 22

2-1-2-3-1) عوامل خارجي مؤثر بر خريدآني....................................................................................... 23

2-1-2-3-2) عوامل داخلي مؤثر بر خريدآني....................................................................................... 27

2-1-2-3-3) عوامل مهم شخصيتي مؤثر بر خريد آني....................................................................................... 28

2-1-3) انگيزه لذت­جوئي....................................................................................... 30

2-1-3-1) انواع انگيزه لذت­جوئي....................................................................................... 33

2-1-4) آني­گرايي....................................................................................... 34

2-1-4) تجارت الكترونيك....................................................................................... 36

2-1-6) فروشگاه اينترنتي....................................................................................... 37

2-1-6-1) محيط فروشگاه اينترنتي....................................................................................... 38

2-1-6-1-1) محتوا فروشگاه اينترنتي....................................................................................... 39

2-1-6-1-1-1) كيفيت اطلاعات....................................................................................... 41

2-1-6-1-1-2) دقت اطلاعات....................................................................................... 41

2-1-6-1-1-3) مرتبط بودن اطلاعات....................................................................................... 41

2-1-6-1-1-4) نكاتي در مورد متون و اطلاعات....................................................................................... 42

2-1-6-1-2) طرح فروشگاه اينترنتي....................................................................................... 44

2-1-6-1-2-1) استراتژي­هاي طراحي وب سايت....................................................................................... 46

2-1-6-1-2-1-1) استراتژي اطلاعاتي/ ارتباطي....................................................................................... 46

2-1-6-1-2-1-2) استراتژي آنلاين/ معاملاتي....................................................................................... 46

2-1-6-1-3) پيمايش فروشگاه اينترنتي....................................................................................... 47

2-1-7) وبگردي منفعت­گرايانه و لذت­جويانه....................................................................................... 50

2-1-7-1) مفهوم جستجو (پرسه زني) ....................................................................................... 51

2-2-7) مدل­هاي مرتبط با خريد آني....................................................................................... 53

2-1-8-1) مدل مويوگاناتام و بكارت....................................................................................... 53

2-1-8-2) مدل جيوتي بادگيان و ورما ....................................................................................... 57

2-1-8-3) مدل دهدشتي و مبرهن....................................................................................... 60

2-2) پيشينه تحقيق....................................................................................... 61

2-2-1) پيشينه تحقيقات داخلي....................................................................................... 61

2-2-2) پيشينه تحقيقات خارجي....................................................................................... 67

2-3) توسعه فرضيه­ها و ارائه مدل....................................................................................... 83

2-4) خلاصه و جمع بندي فصل....................................................................................... 88

فصل سوم: روش­­شناسي تحقيق....................................................................................... 90

3-1) مقدمه....................................................................................... 91

3-2) روش تحقيق....................................................................................... 91

3-2-1) جامعه آماري پژوهش....................................................................................... 93

3-2-2) حجم نمونه و روش اندازه گيري....................................................................................... 94

3-2-3) روش و ابزار گردآوري داده­ها....................................................................................... 95

3-2-4) روش تجزيه­و­تحليل داده­ها....................................................................................... 96

3-3) روايي و پايايي....................................................................................... 96

3-3-1) پايايي....................................................................................... 97

3-3-2) روايي....................................................................................... 97

3-4) نرم افزارهاي تجزيه­و­تحليل داده­....................................................................................... 99

3-5) خلاصه و جمع بندي فصل....................................................................................... 99

فصل چهارم: تجزيه ­و­ تحليل داده­­ها....................................................................................... 100

4-1) مقدمه....................................................................................... 101

4-2) آمار توصيفي....................................................................................... 101

4-2-1) ويژگي­هاي جمعيت شناختي....................................................................................... 101

4-3) آزمون نرمال­بودن داده­ها (كولموگروف-اسميرنوف) ....................................................................................... 102

4-4) آزمون مدل مفهومي تحقيق....................................................................................... 103

4-4-1) ارزيابي مدل اندازه‌گيري (مدل بيروني) ....................................................................................... 104

4-4-1-1) بار عاملي شاخص­ها (سؤال­هاي پرسشنامه....................................................................................... 104

4-4-1-2) ارزيابي پايايي مدل بيروني....................................................................................... 106

4-4-1-2-1) پايايي مركب (CR) ....................................................................................... 106

4-4-1-2-2) ضريب آلفاي كرونباخ....................................................................................... 107

4-4-1-3) روايي مدل بيروني....................................................................................... 107

4-4-1-3-1) بررسي روايي همگرا ....................................................................................... 108

4-4-1-3-2) روايي واگرا....................................................................................... 108

4-4-1-3-2-1) روش بارهاي عاملي متقابل....................................................................................... 109

4-4-1-3-2-2) روش فورنل- لاركر....................................................................................... 112

4-4-2) ارزيابي مدل ساختاري (مدل دروني) ....................................................................................... 113

4-4-2-1) ضرايب معناداري Z (مقادير t-value) ...................................................................... 114

4-4-2-2) ضريب تعيين R2 (R Squars) ....................................................................................... 115

4-4-2-3) معيار اندازه تأثير  ....................................................................................... 116

4-4-2-4) كيفيت پيش بيني كنندگي ( ) ...................................................................... 117

4-4-2-5) معيارRedundancy....................................................................................... 118

4-4-3) بررسي مدل كلي تحقيق....................................................................................... 118

4-5) بررسي فرضيه­هاي تحقيق....................................................................................... 119

4-5-1) نتايج حاصل از آزمون فرضيه­ها....................................................................................... 120

4-6) مدل اصلاح شده تحقيق....................................................................................... 121

4-7) مقايسه شاخص­هاي مدل اوليه و مدل اصلاح شده ....................................................................................... 123

4-8) خلاصه و جمع بندي فصل....................................................................................... 124

فصل پنجم: خلاصه، نتيجه­گيري و پيشنهادات....................................................................................... 126

5-1) مقدمه....................................................................................... 127

5-2) خلاصه پژوهش....................................................................................... 127

5-3) مدل نهايي پژوهش....................................................................................... 129

5-4) نتيجه­گيري­­هاي مبتني بر فرضيه­هاي پژوهش....................................................................................... 129

5-5) پيشنهادهاي كاربردي تحقيق....................................................................................... 133

5-6) محدوديت­هاي تحقيق....................................................................................... 136

5-7) پيشنهادهايي براي تحقيقات آتي....................................................................................... 137

5-8) خلاصه و جمع بندي فصل....................................................................................... 137

منابع....................................................................................... 138

پيوست­ها....................................................................................... 145

 

 

 

فهرست جداول

جدول2-1) عوامل خارجي مؤثر بر خريد آني.......................................................... 27

جدول2-2) عوامل داخلي مؤثر بر خريد آني.......................................................... 30

جدول2-1) محرك­ها و عوامل مؤثر بر خريد آني.......................................................... 56

جدول 2-2) مطالعات داخلي خريد آني.......................................................... 65

جدول 2-3) مطالعات خارجي خريد آني.......................................................... 76

جدول3-1) نحوه امتيازدهي به سؤالات پرسشنامه .......................................................... 95

جدول3-2) تركيب سؤالات پرسشنامه.......................................................... 96

جدول3-3) بررسي پايايي با آلفاي كرونباخ.......................................................... 97

جدول 3-4) منابع مقياس­هاي سنجش.......................................................... 98

جدول 4-1) ويژگي­هاي جمعيت شناختي نمونه آماري.......................................................... 102

جدول 4-2) آزمون نرمال­بودن (كولموگروف-اسميرنوف....................................................................................... 103

جدول 4-5) بار عاملي متغيرهاي آشكار.......................................................... 104

جدول 4-6) پايايي مركب  (CR.......................................................... 106

جدول 4-7) ضريب آلفاي كرونباخ.......................................................... 107

جدول 4-8) ميانگين واريانس استخراج شده (AVE.......................................................... 108

جدول 4-9) روش بارهاي عاملي متقابل.......................................................... 109

جدول 4-10) داده­هاي اوليه وارد شده در نرم افزار اكسل .......................................................... 112

جدول 4-10) جدول فورنل-لاركر پس از جايگذاري مقادير ريشه دوم  (AVE).......................................................... 113

جدول 4-12) ضريب تعيين (R2).......................................................... 116

جدول 4-13) اندازه اثر (f2).......................................................... 117

جدول 4-14) كيفيت پيش بيني كنندگي (Q2).......................................................... 117

جدول 4-15) معيارRedundancy.......................................................... 118

جدول 4-16­) بررسي فرضيات تحقيق.......................................................... 120

جدول 4-17) بارعاملي متغيرهاي آشكار پس از اصلاح مدل.......................................................... 122

جدول 4-18) مقايسه شاخص­هاي مدل پيشنهادي اوليه و مدل اصلاح شده پژوهش.......................................................... 123

 

 


 

فهرست شكل­ها

شكل1-1) مدل مفهومي تحقيق.......................................................... 7

شكل 2-1) مدل مويوگاناتام و بكارت .......................................................... 53

شكل 2-2) مدل جيوتي بادگيان و ورما .......................................................... 57

شكل 2-3) مدل دهدشتي و مبرهن .......................................................... 60

شكل 2-4) مدل عملياتي تحقيق.......................................................... 87

شكل3-1) فرآيند تحقيق.......................................................... 93

شكل 4-1) مدل اوليه­ پژوهش در حالت ضرايب استاندارد.......................................................... 114

شكل 4-2) مدل اوليه­ي پژوهش در حالت آماره هاي t هر مسير.......................................................... 115

شكل 4-3) مدل اصلاح شده پژوهش در حالت ضرايب استاندارد.......................................................... 121

شكل 4-4) مدل اصلاح شده پژوهش در حالت آماره­هاي t هر مسير.......................................................... 122

شكل 5-1) مدل نهايي پژوهش.......................................................... 129

 

 

 

 


دانلود پايان نامه :اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۲۹:۲۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

يكي از موضوعات مطرح در زمينه تجارت الكترونيك سازمان با مصرف­كننده (يا انواع ديگر تجارت الكترونيك كه در يك سوي آن مصرف كننده قرار دارد) بحث رفتار آنلاين مصرف­كننده و فرآيند خريد آنلاين و انگيزه­هاي مصرف­كننده براي خريد آنلاين است. در يك طبقه­بندي كه توسط تو و همكاران (2007) ارائه شده است، انگيزه خريد آنلاين را مي­توان به دو طبقه دسته بندي كرد: انگيزه منفعت­گرايانه و انگيزه لذت­جوئي.

انگيزه فايده­طلبانه دربرگيرنده ارزش­هايي است كه خريد آنلاين را به عنوان يك عمل هدفمند و منطقي و معقول و كارآمد نشان مي­دهد. از ديدگاه منفعت گرايانه، انگيزه خريد صرفاً دستيابي به كارآمد به كالا است. خريد كالاها و خدمات مورد نياز مصرف­كنندگان از طريق اينترنت، مزيت­هاي متعددي از قبيل دسترسي آسان و سريع به اطلاعات، راحتي كار و نبود محدوديت زماني و مكاني، تنوع محصولات بيشتر، صرفه جويي در هزينه­هاي دسترسي به كالاها و خدمات سفارشي و ...  مي­باشد كه اين گونه مزايا مي­تواند معرف اين ارزش­ها باشند.

دانلود پايان نامه :اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

طبقه دوم، انگيزه لذت­جوئي، شامل ارزشهايي است كه به جنبه احساسي و رواني خريد آنلاين مربوط مي­­شود. انگيزه لذت­گرايي به ارزش اجتماعي و احساسي كه طي فرآيند خريد حاصل مي شود، اطلاق مي­گردد. صاحب نظران بر اين باورند كه مطالعه اين كه فقط كالايي بدست آيد يا مأموريتي كامل شود، براي نشان­دادن انگيزه­هاي خريد كافي نيست و انگيزه ارضاي نفساني و احساسي طي فرآيند خريد را نمي­توان ناديده گرفت. در مطالعات خريد فيزيكي، محققان از هر دو نقطه نظر منفعت گرايانه و لذت جويانه استفاده مي­كنند تا رفتار خريد فيزيكي مصرف كنندگان را بررسي كنند (تو و همكاران، 2007: 778). در زمينه انگيزه­هاي خريد اينترنتي، بيشتر مطالعات بر انگيزه منفعت­گرايانه متمركز بوده است و انگيزه­هاي لذت­جويانه خريد كه بيشتر مربوط به خريد هاي آني مي­شود، به ندرت مورد توجه قرار گرفته است.

معناي ارزش خريد يك تغيير قابل توجه با تغيير نمودن زمان به خود ديده است. ديدگاه سنتي بدين منوال وجود داشت كه اظهار مي­كرد كه ارزش اساسأ به معناي كيفيت محصول يا خدمات در يك قيمت رقابتي است. اين درك به طور برجسته بر پايه محصول ايجاد شده بود. اين چشم انداز، هرچند هنوز، صحيح است. اين چشم انداز براي موقعيت كنوني كه عوامل بسياري نسبت به محصول، اهميت قابل توجهي متصرف شده اند، تهيه نشده است مصرف­كنندگان به طور فزاينده، ارزش را نه تنها از محصول، بلكه از خود فرايند خريد طلب مي­نمايند (آلارد وهمكاران[1] ، 2009: 45).

ادبيات مملو از بيانات مستند متعدد از مصرف­كنندگان و خريداران يك محصول است، بدين منوال كه تحريك­شدن تنها ناشي از نيازمندي يا ارزش محصول در قيمت آن نيست بلكه بعلت عوامل كاملاً متفاوتي همچون سرگرمي، تنوع، شگفتي نيز است (ورپلانكن و هرآبادي[2]، 2001: 436). اين عوامل مي­توانند يكجا انگيزش­هاي لذت­جويانه ناميده شوند. مصرف محصولات هم مي تواند به عنوان يك نتيجه ايجاد شده از نيازمندي يا براي محقق نمودن آن انگيزشهاي كه منفعت گرايانه ناميده مي­شوند (آرنولد و رينلودز[3]، 80:2003). هيرشمن وهولبروك[4] (1982) اثبات نمودند كه مصرف لذت جويانه به ابعاد چندحسي ، خيالي و احساساتي مربوط است كه يك فرد درارتباط با محصولات تجربه مي­كند.چند حسي اشاره به اين امر دارد كه مصرف­­كنندگان­، تجربه را با معاني حسي گوناگوني همچون مزه، نور، صدا و بو بدست مي­آورند. همچنين هيجانات نشان دادند نقش با اهميتي در تصميم گيري دارند. محصولات احساساتي همچون لذت، خوشحالي و ترس را ايجاد مي­كنند و نهايتأ بر تصميمات خريدشان اثر مي­گذارند (جونز و همكاران[5] ، 2006: 976).

هر چند محصولات به طور سنتي ، به طور برجسته از لحاظ ويژگي­هاي ملموس­شان و نه از لحاظ هيجانشان ديده شده بودند. ريشه­هاي ارزش لذتي به عنوان محرك در خريد مصرف­كننده مي­­توان پيش از دهه 1950 يافت. ايده­اي كه محصولات، محدود به آنچه كه قادر به انجامش هستند، نمي­شوند . بلكه آنچه بيشتر مهم است، آنها چه معاني براي مشتريان دارند ، براي اولين بار در طي اين دوره زماني مطرح و بحث شد (مثل لوي1959). در دهه 1980 اين چشم انداز به بلنداي جديدي رسيد، هنگامي كه اين امر محرز گرديده بود كه مصرف­كنندگان به طور فعال ، مؤلفه خوشي را در فعاليت­هاي خريد­شان جستجو مي­نمايند. اواخر اين دهه، شكوفايي تحقيقات دراين حيطه با ابداع و تدوين شاخص­هاي كه براي اندازه­گيري كارآمد سطوح انگيزش لذت جوئي مصرف كننده، ديده شد (آرنولد و رينلودز، 2003: 83).

همچنين محققان اخيرأ اين امر را كه چگونه جنبه لذت­جويانه، رفتار خريد اينترنتي، و درك مصرف­كننده از خرده فروش را تحت تاثير قرار مي­دهد، به واسطه مفاهيم بنيادي كه به خوبي در اين حيطه تعريف شده بودند ، بررسي نمودند (بريجز و فلورشيم[6]، 2008: 310). همچنين استدلال شده كه انگيزه لذت­جوئي، درسرتاسر طبقات مختلف محصولات متفاوت است (جونز و همكاران، 2006: 977).

ارزش خريد مبتني بر فايده در ماهيت معقول­تر و غير هيجاني است و هنگامي كه يك محصول يا خدمت از روي كفايت كسب مي­شود، حاصل مي­شود. بنابراين در حالي كه خريدار خواهان سودمندي يا انسان اقتصادي براي كسب يك محصول با كيفيت با حداقل قيمت ممكن، تلاش مي­كند. يك خريدار خواهان لذت يا انسان خوش فردي است كه بسيار درخور و قابل انتظار براي خريد محصول از فروشگاهي كه داراي فضاي دلنشين بوده و راه­هاي ديگري از سرگرمي را ارائه مي­نمايد (ديپ و سوني، 2008: 406).

ارزش­هاي خريد مبتني بر لذت و ارزش­هاي خريد مبتني بر منفعت هر دو مهم قلمداد مي شوند، بدليل اينكه به رضايتمندي مشتري مربوط هستند (آلارد وهمكاران، 2009: 47). ادبيات حاضراهميت بيشتري بر جنبه لذت جويانه فرايند خريد قائل است.

بابين و اتوي (2000)[7] اثبات كردند كه فضاي فروشگاه، همچون چيدمان، نورپردازي  و استفاده از رنگ­ها مي­تواند يك تأثير قابل توجه بر رفتار خريد مصرف­كنندگان داشته باشد و مي تواند بر توسعه روابط بلند مدت پايدار با مصرف­كننده كمك كند. پيك و چالدرز (2006) [8]تاثير لمس­كردن بر­ خريد آني اثبات كردند كه تاثير مثبت برخريد آني دارد. جانز و همكاران (2006) در مطالعاتشان نشان دادند كه ارزش مبتني بر لذت تاثير زيادي بر رضايتمندي مصرف كنندگان درمقوله­هاي تمايلات خريد مجدد و وفاداري دارد. شايد دليل اين است كه  حتي مدتها بعد از ارائه خريد اينترنتي كه سريع، كارآمد، ارزان است، مراكز خريد هنوز براي اكثريت خريدهاي انجام گرفته توسط مصرف­كنندگان، خوشايند به حساب مي­آيند (آرنولد و رينلودز، 2003: 81).

بيشتر خرده­فروشان تخفيفي، كه مدل كسب و كارشان پيشنهاد قيمت­هاي پايين با كمترين توجه به جنبه­هاي لذتي هست، اخيراً شروع به تمركز بر جنبه­هاي لذتي به علت معنادار بودن ادراكاتشان، كرده­اند به طور ويژه در مورد مصرف­كنندگان با درآمد پايين كه نمايان ساختند (كارپنتر و مور[9]، 2009: 71).

 


[1] Allard et al

[2] Verplanken and Herabadi

[3] Arnold and Reynolds

[4] Hirschman and Holbrook

[5] Jones, M. A., Reynolds, K. E. & Arnold, M. J.

[6] Bridges, E. & Florsheim, R.

[7] Babin, B. J. & Attaway, J. S.

[8] Peck, J. & Childers, T. L.

[9] Carpenter, J. M. & Moore


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۲۲:۵۶ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

دانلود پايان نامه : اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

هر چند اهميت انگيزه لذت­جوئي براي حداقل دو دهه اخير فهميده شده است. كمبود كار تحقيقات جهت بررسي نمودن گوناگوني انگيزه­هاي لذت­جويانه كه مصرف­كنندگان مدرن آنها را طلب مي نمايند، وجود دارد (آرنولد و رينلودز، 2003: 82). نويسندگان بر اساس داده هاي اجرايشان انگيزه­هاي لذت­جويانه را به 6 طبقه گسترده اصلي تقسيم نمودند: خريد ماجراجويي[1]، خريد اجتماعي[2]­، خريد كامروا سازي يا خرسند سازي[3]­، خريد خيالي/تصوري[4]، خريد نقش[5] ، خريد ارزش[6].

خريد ماجراجويي، اشاره دارد به خريدي كه اصولاً براي ماجراجويي و برانگيختن انجام مي شود. بسياري از مراكز خريد امروزي، نيز به عنوان مراكز تفريحي و ماجراجويي براي كشاندن مصرف­كنندگان به محل شناخته مي­شوند (آلارد وهمكاران، 2009: 47).

خريد اجتماعي ، همانطور كه از نامش پيداست به فرايند خريدي كه صرفاً همراه با اعضاي خانواده و دوستان انجام شده است، اشاره دارد. در درجه اول ، دراين حالت انگيزه­، معاشرت نمودن با افراد به جاي خريد كردن محصول است. مصرف­كنندگان از خريد­كردن به عنوان يك فرصت براي پيوستن به افراد ديگر استفاده مي­كنند و بدين ترتيب معاشرت نمودن به جاي محصول درخورتوجه بيشترقرار مي گيرد (ديپ و سوني، 2008: 407).

خريد كامروا سازي عمدتا براي خرسندي و رها سازي مشغله­ها در فعاليت خريد انجام مي گيرد. مصرف­كنندگان خريد كردن را به عنوان يك كاهش دهنده استرس ، توصيف مي­كنند در پي رقابت شديد، خرده­فروشان به طور فزاينده­، بر هر دو جنبه سودمندي و لذتي در فروشگاه­هايشان تمركز مي­نمايند (كارپنتر و مور، 2009: 72).

چهارمين طبقه خريد تصوري است كه اصولاً با كسب آخرين روند­هاي مد و نوآوري تكنولوژيك انجام مي­گيرد.

نقش خريد توسط مصرف­كننده در درجه اول براي ديگران انجام مي­گيرد. به طور مثال هنگامي كه مصرف­كننده نقش­هايش را توسط خريد كردن براي اقوام و دوستانش اجرا مي­نمايد.

خريد ارزش شايد آشناترين و معمول­ترين نوع خريد است و اشاره دارد به اينكه براي كسب بهترين معامله در بازار ازلحاظ شرايط و ضوابط معامله /مذاكره و پيشنهادات خاص انجام مي­گيرد و فرد با خريد يك محصول با تخفيف احساس موفقيت مي­كند (آرنولد و رينلودز، 2003: 83). ابعاد ديگر لذت­جويي، به نام­هاي خشنودي[7]، برانگيختگي[8] و گريز[9] به عنوان اشكالي از لذت­خريد[10] مشخص شده است (مونسو و همكاران[11]، 2004: 114).

2-1-4) آني­گرايي

برخي منابع روانشناسي به آني­گرايي به عنوان يك ويژگي اصلي فرد اشاره مي­كنند كه ميزان و درجه آن در افراد مختلف، متفاوت است. روك و فيشر[12] (1995) اين ديدگاه را با زمينه رفتار خريد سازگار كردند. چايه و همكاران[13] (2012) استدلال مي­كنند كه آني­گرايي به طور مفهومي، متفاوت از ويژگي­هاي شخصي است، بنابراين مناسب است تا به عنوان نشانگر رفتار خريد آني استفاده شود كه تحت تأثير اثرات مثبت و ارزيابي هنجاري در يك وضعيت خريد قرار گرفته شود.

مطالعات زيادي درباره آني­گرايي صورت گرفته است و از جمله اين مطالعات مي­توان به مطالعات كلينيكي روان­شناسانه اشاره نمود. در حال حاضر معيارها و مقياس­هاي متفاوتي براي اندازه­گيري اين گرايش وجود دارد. مطالعاتي كه بين سالهاي 1975 تا 1992 صورت گرفت، نشان مي­دهد كه پاسخ حدود 38 درصد افراد بزرگسال به اين سوال كه آيا خود را جز خريدكنندگان آني مي­دانند يا خير، مثبت بوده است. بنابراين يافته­ها نشان مي­دهد كه خريد آني به عنوان يك گرايش مهم در انسان محسوب مي­شود. راك و فيشر خريد آني را سازه­اي تك بعدي كه شامل تمايل مصرف كننده مي­باشد، مي­دانند. آنها اين خريد را تمايل مصرف كننده به خريد فوري و غير منفعلانه مي­دانند. اين نوع خريداران خود را منفعل نمي­دانند زيرا به محض روبرو شدن با محرك، خريد خود را انجام مي­دهند. ليست خريد آنها انتها ندارد و ايده اصلي آنها خريد غير منتظره و آني است. اگرچه محيط خريد به طور مكرر براي سنجش خريد آني استفاده شده است (سيلوريا و همكاران[14]، 2008: 29). محققان بيان كرده­اند كه آني­گرايي يك ويژگي ذاتي انساني است. همچنين دلايل قوي وجود دارد كه گرايش به خريد آني از فردي به فرد ديگر متفاوت مي­باشد (ورپلانكن و هرآبادي[15]، 2001: 575). با پيروي از مطالعات قبلي آني­گرايي را مي­توان اين گونه تعريف كرد: «ميزاني كه اشخاص علاقه به خريدهاي بدون قصد، فوري و بدون بازخور دارند».  بنابراين افراد مي­توانند به خريد تحريك شوند ولي الزاماً آن را انجام ندهند و بعضي موانع هستند كه آني گرايي را كاهش مي­دهند (سيلوريا و همكاران، 2008: 30).

بعضي از مطالعات بين ويژگي آني­گرايي و رفتار خريد آني تفاوت قائل مي­شوند. راك و فيشر (1995) خريد آني را به عنوان تصميم­گيري فوري و بدون توجه در نظر گرفتند. مشترياني با اين ويژگي به دفعات بيشتر خريد آني را انجام مي­دهند. وود[16] (1998) معتقد است كه تعريف اصلي ضعف اراده است. اين از مشتريان بدون برنامه و تفكر تصميم گيري مي­كنند كه اغلب تحت تأثير احساسات خود قرار گرفته­اند. معمولأ اين تصميم­گيري­ها در مقابل قضاوت هاي عقلاني قرار دارد.

شارما و همكاران[17] (2010) در مطالعه­شان به همبستگي سه ويژگي مصرف­كننده (آني گرايي، سطح تحريك بهينه[18] و خود كنترلي[19]) با خريد آني و تنوع طلبي پرداختند. براي ارزيابي اين ويژگي­ها، اين نويسندگان تحقيقي در مورد خريداراني كه از پياده­رو­هاي اصلي عبور مي­كنند، در مدت چهارهفته انجام دادند. بعد از تجزيه و تحليل­هاي لازم، اين نويسندگان نتيجه گرفتند كه قواعدي كه خريد آني و تنوع طلبي با منشأهاي روانشناسي دارد را تأييد دارد. آني­گرايي مصرف كننده و سطح بهينه تحريك به طور مثبت با خريد آني و تنوع طلبي همبستگي دارد. آني­گرايي مصرف كننده همانند تنوع طلبي تأثير چشمگيري بر خريد آني دارد. به طور مشابه، سطح بهينه تحريك تأثير چشمگيري بر تنوع طلبي نسبت به خريد آني دارد. بنابراين، هردو اين رفتارها در روانشناسي ديده شده اند ولي در شدت تحريك متفاوت هستند. به عبارت ديگر آني گرايي مشتري رابطه نزديكي با خريد آني و رابطه معكوسي با سطح بهينه تحريك دارد.

 


2-1-5) تجارت الكترونيك

حاصل بكارگيري اينترنت در تجارت و خريد و فروش ظهور پديده تجارت الكترونيك است. كميسسون اروپايي در سال 1997 تجارت الكترونيك را به شكل زير تعريف كرده است: تجارت الكترونيك بر پردازش و انتقال الكترونيكي داده­ها شامل متن، صدا و تصوير مبتني مي­باشد و شامل فعاليت­هاي گوناگوني از قبيل مبادله الكترونيكي كالاها و خدمات، تحويل فوري مطالب ديجيتالي و انتقال الكترونيك مي­گردد. تجارت الكترونيك در ساده ترين تعريف عبارتست از: يافتن منابع، انجام دادن فعاليت­ها، ارزيابي، گفتگو، سفارش­دادن، تحويل­گرفتن محصول، پرداخت و ارائه خدمات پشتيباني كه به گونه الكترونيك انجام مي­شود (نگهداري، 1387: 54).

مطالعه برك (1997)[20] نشان مي­دهد كه خريد اينترنتي، خدمات بدون وقفه (24 ساعته و در 7روز هفته) را ارائه مي­كند كه در آن محدوديت زماني، مكاني و جوي وجود ندارد. ارزش راحتي، دليل اصلي افرادي است كه علاقه دارند به خريد آنلاين بپردازند. ولفينبرگر[21] (2001) همچنين بيان مي­كند كه خريد اينترنتي محيط خريدي راحت­تر و آسان­تر را فراهم مي­كند و افراد مي­تواند در منزل خود، خريد كنند. همچنين مصرف­كنندگان نيز مي­توانند تصميم بگيرند كه چه موقعي مطابق با برنامه خودشان اقدام به خريد نمايند. مطالعات آلبا[22] (1997) نشان مي­دهد كه در فروشگاه­هاي آنلاين محصولات بيشتري براي انتخاب وجود دارد زيرا مانند فروشگاه­هاي فيزيكي از نظر مكاني و فضا تحت فشار نيستند. ولفينبرگر (2001) همچنين متذكر مي شود كه فروشگاه­هاي فيزيكي اين توان را ندارند كه كالاهاي كمتر عامه پسند را براي برخي بازارهاي بكر نگهداري كنند، درحالي كه فروشگاه­هاي آنلاين چنين مشكلي را ندارند. به عبارت ديگر فروشگاه­هاي آنلاين قادرند كه انتخاب­هاي متنوع­تري را با هزينه پايين­تر ارائه كنند. مطالعه ولفينبرگر (2001) نشان مي­دهد كه فراهم بودن اطلاعات شامل كسب اطلاعات مربوط به مشخصات محصول، فروشگاه­ها، باعث افزايش فروش مي­شود. اينترنت كارآترين ابزاري است كه كسب چنين اطلاعاتي را براي مصرف كنندگان فراهم مي­كند. اطلاعات جمع آوري شده، قابليت كپي شدن يا ذخيره شدن را براي بررسي و مقايسات آتي نيز دارد. باكوس (1997) بر اين باور است كه اينترنت شامل منابع اطلاعات عمومي متعدد و ابزار جستجوي موارد گوناگون است. مشتريان تنها دريافت اطلاعات فراوان درباره محصولات و فروشگاه ها به طور آنلاين تنها چند كليك فاصله دارند (تو و همكاران، 2007: 778). بنا به وستبروك[23] (1985) ماجراجويي بدين معني است كه مشتريان با چيزي جالب، نو و بديع برخورد كنند و لذت كاوش و كشف را طي فرآيند خريد تجربه كتتد. شري[24] (1990) معتقد است كه طي فرآيند خريد، نياز خريدار به شور و هيجان جسماني و شهواني به مراتب بيشتر از نياز به خود كالاست. وبستر (1993)[25] اشاره مي­كند كه افراد در حين تعامل با كامپيوتر حس كنجكاوي را تجربه مي­كنند كه اين حس كنجكاوي مي تواند به ماجراجويي و خريد بدون برنامه­ريزي شود (تو و همكاران، 2007: 778).

 


2-1-6) فروشگاه اينترنتي

محيط تجارت الكترونيك كه مبتني بر اينترنت است، اين امكان را به مشتريان مي­دهد تا براي جستجوي اطلاعات  و خريد كالا و خدمات از طريق ارتباط مستقيم با فروشگاه هاي اينترنتي اقدام كنند. خريد به صورت اينترنتي براساس تجربه واقعي از خريد كالا نيست؛ بلكه براساس ظواهري مانند تصوير، شكل، اطلاعات كيفي و تبليغات از كالا استوار است. با گسترش روزافزون اينترنت در امور مختلف زندگي، يكي از مباحث طرح شده، جلب مشتريان جهت انجام مبادلات از طريق اينترنت است كه مورد توجه بسياري از سازمان­ها و مشتريان قرار گرفته و تحقيقات زيادي براي حمايت از ايجاد خريد اينترنتي صورت پذيرفته است (سعيدنيا و بني اسدي، 1386: 45).

فروشگاه اينترنتي را مي­توان پايه و اساس تجارت الكترونيك دانست. يك فروشگاه اينترنتي يا فروشگاه آنلاين تشكيل شده از اجزاي مختلفي است كه همگي با هم مي­توانند مجموعه­اي هماهنگ و روان را خلق كنند تا يك بازديد­كننده، درست مانند يك فروشگاه واقعي، خود را در ميان گزينه­هاي مختلف ببيند و با آزادي انتخاب و كسب اطلاعات كافي­، بتواند محصول مورد نظرش را انتخاب، خريد و تحويل بگيرد.

يك فروشگاه اينترنتي، وب­سايت يا مجموعه­اي از وب­سايت­ها است كه محصولاتي (كالا يا خدمات) را در بستر اينترنتي­، به كاربراني منتخب يا عمومي ، معرفي كرده و با فراهم آوردن يك سبد خريد آنلاين و درگاه هاي پرداخت اينترنتي، امكان خريد را براي آنها فراهم مي­كند و گزينه هاي متنوعي را نيز براي تحويل كالا و خدمات در اختيار او قرار مي­دهد.

طبق تعريف فوق، مي­توان سه خصوصيت را براي يك فروشگاه اينترنتي بر شمرد:

فروش كالا يا خدمات: با وجودي كه برخي فروشگاه­هاي آنلاين، تنها جنبه اطلاع رساني و هدايت كاربران به سوي فروشگاه واقعي يك شركت را انجام مي­دهند، اما بيشتر فروشگاه­هاي اينترنتي­، كليه مراحل معرفي، خريد، پرداخت و تحويل را به صورت آنلاين به انجام مي­رسانند.
سبد خريد اينترنتي: به طور معمول­، يك فروشگاه اينترنتي، يك سبد خريد آنلاين را در اختيار مشتري خود قرار مي دهد كه تا هر زمان كه بخواهد، مي­تواند محصولاتي را از ميان محصولات فروشگاه، به آن سبد اضافه كرده و سپس براي ورود اطلاعات و پرداخت هزينه اقدام كند.
بازارهاي بخشي[26]: عبارت بازارهاي بخشي از جمله عبارت هايي است كه ترجمه هايي نامفهومي از آن وجود دارد. به آن بازار گوشه­اي يا گوشه بازار مي­گويند. مفهوم آن­، بخش هايي از صنعت يا بازار است كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است و با وجود كوچك بودن، مشتريان خاص خود را داراست. فروشگاه­هاي اينترنتي معمولاً بخش كوچكي از بازار را، هدف خود قرار مي­دهند و در آن حوزه فعاليت مي­كنند (سعيدنيا و بني اسدي، 1386: 45).

 

2-1-6-1) محيط فروشگاه اينترنتي

ويژگي­هاي وب­سايت­ها بر رفتار مشتري تأثير دارد و اين تأثير در بين خرده­فروشها و مشتريان نهايي بيشتر حائز اهميت است (بالابينز و همكاران، 2001: 70).  در نتيجه علاقه و توجه شركت­ها براي ارائه ارزش­هاي بيشتر به مشتري در خريد اينترنتي و برقراري مديريت رابطه با مشتري افزايش يافته است. به ويژه شركت­هايي كه درپي حفظ مشتريان موجود و نيز جذب مشتريان جديد هستند،  فعاليت­هاي خود را در جهت ارائه و خلق ارزش براي مشتريان هدف خود معطوف داشته­اند و براي انجام اين مهم آنها بايد درك عميقي از ابعادي كه ارزش مشتري را در بر مي گيرند، داشته باشند. شركت­ها براي جذب مشتريان جديد، بايد وب­سايت­ها را بگونه­اي طراحي كنند تا نظر مشتريان به آن جلب شده و خريد كنند (سيموس و همكاران[27]، 2006: 175).

وارن كيگان[28] از صاحب نظران علم بازاريابي، معتقد است كه تنها در صورت تمركز منابع بر فرصت­ها و ايجاد ارزش براي مشتري است كه مي توان به مزيت رقابتي پايدار دست يافت .ايجاد وب­­سايتها از امكانات و فرصتهاي جديد است كه بايد ويژگيهايي از آن كه بر روي مشتريان اثرگذار است، شناسايي شده و به نحو مطلوب طراحي و مديريت شود به صورتي كه طراحي خوب فروشگاه مشتريان را تحريك مي­نمايد تا بدون برنامه خريد نمايند. جو فروشگاه محركي است كه بر محبوبيت  مصرف كننده اثر مي گذارد و ممكن است خريد ناگهاني را افزايش دهد (ويلاويريت و همكاران[29]، 2009). ادراك مصرف كننده از محيط فروشگاه همچنين ممكن است بر خلق و خوي خريدار اثر شديد داشته باشد (مايكون و همكاران[30]، 2000). نگرش خريداران نسبت به محيط فروشگاه در مقايسه با نگرش آنها در مورد محصولات تاثير خيلي بيشتري بر واكنش­هاي عاطفي خريدار دارد. بين ويژگي­هاي محيط فروشگاه و قصد خريد ناگهاني ارتباط وجود دارد (كيم، 2003). محيط فروشگاه بر رفتار خريد ناگهاني تاثيرگذار مي­باشد به گونه­اي كه ويژگي­هاي فروشگاه بر پاسخهاي عاطفي خريداران كه شامل لذت و برانگيختگي مي­باشد تأثير گذاشته و اين پاسخهاي عاطفي باعث افزايش احتمال خريد ناگهاني مي­شوند (ژو[31]، 2007: 45).

ازعمده ترين ويژگي­هايي كه وب­سايتها بايد داشته باشند مي­توان به اين موارد اشاره كرد: پيمايش، محتوا، طرح (صفحه آرايي) و فضاي مناسب براي انجام عمليات در وب سايت اشاره كرد كه همه اين موارد براي مشتريان مهم بوده و بر تصميم خريد آن­ها تأثير مي­گذارد (وانگ و همكاران،2007: 147)[32].

 


2-1-6-1-1) محتوا فروشگاه اينترنتي[33]

محتوا فروشگاه اينترنتي شامل تمامي موارد مرتبطي است كه بر روي وب سايت در دسترس است. اين موارد شامل ويژگي­هاي محصول، قيمتها و اطلاعات ارائه شده، شيوه­هاي ارجاعي، مقايسه اطلاعات و ... مي­باشد (فلوه و مادلبرگر، 2013: 428). رايس[34] (1997) تأييد كرد كه دردسترس بودن محتواي مناسب به طور چشمگيري كاربران اينترنتي و مراجعه كنندگان به وب سايت را افزايش مي­دهد. محتوا مهمترين قسمت يك وب سايت است كه در دراز مدت درآمد بيشتري براي شما ايجاد مي­كند. نمودار سلسله مراتبي (نموداري كه نشان دهنده صفحات اصلي در يك وب سايت و چگونگي ارتباط آنها) و استوري بورد[35] (كه نشان دهنده طرح صفحات وب و چگونگي حركت مصرف­كننده بين صفحات وب)، به صراحت و به خوبي مجموعه­اي از متن، گرافيك، عكس، ويدئو كه مورد نياز وب سايت­هاي تجاري و يا گروه بندي­هاي صفحه وب مطلب را بيان نمي­كنند. محتواي خوب براي فروشگاه آنلاين يعني توضيح كامل در مورد محصولات، دسته بندي محصولات، اطلاعات تماس، خلاقيت در محتوي و... محصول شامل خصوصيات مرتبط به كالا همانند طبقه­بندي، تنوع و اطلاعات كالا است. طبقه‌بندي متنوع كالاها احتمال ارضاي نيازهاي مصرف‌كننده را افزايش مي‌دهد، اما همه كالاهاي قابل دسترسي در كاتالوگ‌هاي تجاري يا فروشگاه‌هاي واقعي به‌طور اينترنتي قابل دسترسي نيستند (فلوه و مادلبرگر، 2013: 428).  براساس مطالعه لوث و اسپايلر، فروشگاه‌هاي اينترنتي بزرگ كم اثرتر از فروشگاه­هاي كوچك در تبديل عده زياد بازديدكنندگان به خريداران هستند، زيرا مصرف­كنندگان در يافتن كالايي كه جستجو مي­كنند مشكل دارند. اين بدين دليل است كه نقش اوليه فروشگاه‌هاي اينترنتي فراهم آوردن اطلاعات در مورد كالا و قيمت آن براي كمك به كاهش هزينه جستجوي مصرف­كنندگان مي باشد. اطلاعات با كيفيت­تر و گسترده­تر كه در اينترنت قابل دسترسي هستند، سطوح بالاتري از رضايت مشتري و تصميمات بهتر خريد را فراهم مي­كند (مونتوياويس و همكاران، 2003: 455). فروشگاه­هاي خريد اينترنتي مي توانند اطلاعات گسترده­تري از كالا همانند مقايسه قيمتها، خلاصه­اي از كالا (مانند خلاصه كتاب در فروشگاه كتاب اينترنتي) و نمايش كالا (مانند انتقال و ذخيره نرم افزار) را ارائه دهند. يك فروشگاه آنلاين خوب بايد داراي امكانات مناسبي براي جست و جوي كالا در بخش جستجو[36] داشته باشد يعني اين بخش بتواند به خوبي كالاي مورد نظر مشتريان را در فروشگاه جست­وجو كند و اطلاعات كامل كالا از جمله قيمت و كيفيت را در اختيار مشتريان قرار دهد.

 

 

 

2-1-6-1-1-1) كيفيت اطلاعات

كيفيت اطلاعات مربوط به مسائل محتوايي تجارت الكترونيك مي باشد. شعار شناخته شده "محتوا پادشاه است" است (هيوزينگ[37]، 2000). هدف اساسي وب سايت ارائه اطلاعات است (بتي و همكاران[38]، 2000). تصميم گيري اين كه چه محتوايي بر روي يك وب سايت قرار گيرد، بسيار مهم است. يك شركت هنگامي كه مي خواهد مخاطبان را جذب كند بايد از محتواي سايت براي جذب آنها استفاده كند (لير، 2001). لين و لو[39] (2000) به موضوع چگونگي پذيرش مشترياني كه توسط ويژگي­ها و اطلاعات دقيق  تحت تأثير قرار گرفته بودند، پرداختند. هيوزينگ (2000) محتوا وب سايت را از هر دو مفهوم طراحي و عملياتي با استفاده از اقدامات عيني و ذهني را متمايز كرد.

پركويتز و اتزيوني[40] (1999) اهميت اطلاعات به روز با مفهوم وب سايت هاي تطبيقي كشف كردند. محتوا توسط دو مفهوم دقت اطلاعات و مرتبط بودن نشان داده مي­شود (كائو و همكاران، 2005، 650)[41].

دانلود پايان نامه :اثر لذت­جوئي و محيط فروشگاه بر خريد آني آنلاين با توجه به نوع وبگردي

2-1-6-1-1-2) دقت اطلاعات

اساسي­ترين قابليت وب سايت ارائه اطلاعات در مورد محصولات، خدمات، مردم، رويدادها و يا ايده است. وب سايت شركت مي­تواند با ارائه اطلاعات نامناسب، كسب و كار خود را به مخاطره اندازد. در نتيجه، براي شركت­ها ضروري است تا توجه خود را به عواملي كه  ممكن است به افزايش كيفيت اطلاعات منجر شود، افزايش دهند (لين و لو، 2000). اطلاعات در وبسايت بايد دقيق، آموزنده و به­روز باشد. افزايش دقت اطلاعات در مورد محصول، مشتري را مي تواند راضي كند. هر روز بايد اطلاعات اضافه يا اطلاعات قبلي به روز شود. مثلأ سايت آمازون، مي توان ليست صد كتابي كه هرساعت در سايت قرار مي­گيرد را مشاهده كرد.

 


2-1-6-1-1-3) مرتبط بودن اطلاعات

مرتبط­بودن اطلاعات به حدي كه اطلاعات در وب سايت به نيازهاي اطلاعاتي مشتري مربوط مي شود اشاره دارد. بعيد است كه يك شركت بخواهد به همان اطلاعات را به گروه­هاي مختلف مشتريان ارائه كند (هيوزينگ، 2000). بخش­هاي مختلف وب سايت بايد براي نيازهاي گروه هاي مختلف مشتريان طراحي شود. مشتريان بالقوه وب سايت بايد شناسايي و نيازهاي آنها مورد بررسي قرارگيرد. بنابراين نيازهاي مشتريان و همچنين پوشش موضوعي، توسعه هاي مختلف بخش وب سايت هدايت كرده­اند. به عنوان مثال، محتواي وب سايت خودروساز بايد شامل اطلاعات مربوط به شاخه­هاي آن در مناطق مختلف و يا كشورها و مدل­ها و ويژگي هاي مختلف باشد. علاوه بر اين، يك وب سايت بايد تعهدات در حال انجام را نشان دهد. تعهدات پذيرفته شده درقبال مشتريان بايد به دقت انجام گيرد. اگر اين اتفاق نيافتد، وب سايت اعتبار و مشتريان خود را از دست خواهد داد (كائو و همكاران، 2005، 651).

[1] Adventure Shopping

[2] Social Shopping

[3] Relaxation Shopping

[4] Idea Shopping

[5] Role shopping

[6] Value Shopping

[7] Pleasure

[8] Arousal

[9] escapism

[10] shopping enjoyment

[11] Monsuwé et al

[12] Rook, D.W., & Fisher, R.J.

[13] Chih, W.H., Wu, C.H.-J., Li, H.-J.

[14] Silvera, D.H., Lavack, A.M. and Kropp, F.

[15] Verplanken, B. and Herabadi, A.G.

[16] wood

[17] Sharma, Bharadhwaj, & Marshall,

[18]  optimum stimulation level

[19] Self-monitoring

[20] Burke

[21] Wolfinbarger

[22] Alba

[23] Westbrook

[24] Sherry

[25] Webster

[26] niche market

[27] Seymus et al

[28] Varen Kigan

[29] Virvilaite & et al

[30] Michon & et al

[31] Xu

[32] Wang,et al

[33] E-store content

[34] Rice, M.

[35] storyboards

[36] Search

[37] Huizingh

[38] Bhatti et al

[39] Lin and Lu

[40] Perkowitz and Etzioni

[41] Mei Cao, Qingyu Zhang, and John Seydel


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۱۶:۲۳ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پرش به محتواي اصليرفتن به نوارابزار درباره وردپرس مد روز 21 بروزرساني وردپرس, 1 بروزرساني پوسته 00 ديدگاه در انتظار مديريت است تازه نمايش نوشته Clear Cache Howdy, مدير سايت پايان نامه بيرون رفتن راهنما تنظيمات صفحه وردپرس 4.9.8 دردسترس است! لطفا هم‌اكنون بروزرساني نماييد. ويرايش نوشته افزودن نوشته يك ذخيره‌ي خودكار از اين نوشته وجود دارد كه جديدتر از نگارش زير است. ديدن ذخيره خودكار. عنوان را اينجا وارد كنيد عصاره هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر لاين سلولي MCF7 سرطان پستان و لاين سلولVero اپي¬تليالي كليه پيوند يكتا: http://modarooz.ir/عصاره-هيدروالكلي…مون-و-قارچ-گانود/ ‎ويرايش افزودن پرونده چندرسانه‌ايVisualمتن بند p تعداد واژه‌ها: 560 آخرين ويرايش به‌دست مدير سايت پايان نامه در مهر 24, 1397 ساعت 10:31 ب.ظ تغيير وضعيت پنل: انتشار پيش‌نمايش تغييرات وضعيت: منتشر شده ويرايش ويرايش وضعيت نماياني: عمومي ويرايش تغيير ميدان ديد رونوشت‌ها: 2 كاوش مرور رونوشت‌ها منتشرشده در:مهر 24, 1397 @ 22:31 ويرايش ويرايش تاريخ و زمان انتقال به زباله‌دان تغيير وضعيت پنل: Show Hide Author Name Select whether to display or not the author's name, independently of the settings in Show Hide Author plugin. Use Settings in Show Hide Author plugin Show Author Name Hide Author Name سپاسگزاريم از اينكه سايت خود را با وردپرس ساخته‌ايد. دريافت نگارش 4.9.8

1-3-1- بين تيمار با دوز پايين عصاره هيدروالكلي عصاره گياه افتيمون و مهار تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

1-3-2- بين تيمار با دوز متوسط عصاره هيدروالكلي عصاره گياه افتيمون و مهار تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

1-3-3- بين تيمار با دوز بالاي عصاره هيدروالكلي عصاره گياه افتيمون و مهار تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

1-3-4- بين تيمار بادوز پايين عصاره هيدروالكلي عصاره قارچ گانودرما و تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

1-3-5- بين تيمار با دوز متوسط عصاره هيدروالكلي عصاره قارچ گانودرما و تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

1-3-6- بين تيمار با دوز بالاي عصاره هيدروالكلي عصاره قارچ گانودرما و تكثير لاين سلولي سرطاني MCF7 و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه در محيط كشت انتخابي ارتباط معناداري وجود دارد.

 

 

 

1-4- پرسش­هاي تحقيق

1-4-1- رابطه بين اثر دوز پايين عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-4-2- رابطه بين اثر دوز متوسط عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-4-3- رابطه بين اثر دوز بالاي عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-4-4- رابطه بين اثر دوز پايين عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-4-5- رابطه بين اثر دوز متوسط عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر  تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-4-5- رابطه بين اثر دوز بالاي عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر تكثير لاين سلول­هاي سرطاني 7­­MCF پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليال كليه چگونه است؟

1-5- اهداف تحقيق

1-5-1- هدف كلي تحقيق:

- بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي افتيمون از قسمت اندام هوايي(دانه­ ساقه گل) و قارچ گانودرما از قسمت كلاهك قارچ برروي لاين سلولي سرطاني MCF7 پستان و لاين سلولي­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي

1-5-2- اهداف جزئي طرح:

1-5-2-1- تعيين اثر دوز پايين عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-2- تعيين اثر دوز متوسط عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-3- تعيين اثر دوز بالاي عصاره هيدروالكلي گياه افتيمون بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-4- تعيين اثر دوز پايين عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-5- تعيين اثر دوز متوسط عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر  تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-6- تعيين اثر دوز بالاي عصاره هيدروالكلي قارچ گانودرما بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

1-5-2-7- تعيين اثر دوز بالاي عصاره­هاي هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر تكثير سلول­هاي سرطاني لاين ­­MCF7­ و سلول­هاي لاين­Vero  اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي.

دانلود متن كامل پايان نامه :

بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر لاين سلولي MCF7 سرطان پستان و لاين سلولVero اپي¬تليالي كليه در محيط كشت انتخابي

 


 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۰۹:۵۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پايان نامه ارتباط عصاره الكلي سياهدانه با لاين سلولي ACHN سرطان كليه - فروش پايان نامه

ارتباط عصاره الكلي سياهدانه با لاين سلولي ACHN سرطان كليه

از دير باز تاثير عصاره­هاي مختلف گياهي در درمان بيماري­هاي شناخته شده بود (سامي و تان[1]، 2000). گياه سياهدانه از تيره آلاله و داراي گل­هايي به رنگ سفيد شيري مي­باشد از اين گياه به طور گسترده به خاطر اثرات آنتي­بيوتيكي، در اختلالات گوارشي كبدي، درمان انگل­هاي گوارشي، تحريك متابوليسم و درمان افسردگي استفاده مي­شده است (سالم[2]، 2005). در پژوهش­هاي متعددي مشخص شده كه سياهدانه داراي و تركيبات كينوني آن مثل تيموكينون داراي اثرات ضد سرطاني در كولون، كبد، پوست، رحم و پستان مي­باشد (وردن و همكاران[3]، 1998). همچنين عصار ه الكلي سياهدانه نيز داراي اثرات آپوپتوتيك و كاهنده اثرات سمي دارويي در درمان­هاي متداول سرطان­ها مي باشد براي توجيح اثر ضد سرطاني عصاره الكلي سياهدانه و تركيبات كينوني موجود در آن مكانيسم­هاي مختلفي پيشنهاد شده است كه بخش از آن مربوط به تاثير بر فعاليت آنزيم­ها، دفع راديكال­هاي آزاد، مهار تكثير سلولي، تغير ميزان گلوتاتيون داخل سلولي، فعاليت آنتي­اكسيداني و شكار راديكال­هاي آزاد و نيز القاي آپوپتوزيس در سلول­هاي سرطاني از طريق مسيرهاي وابسته به P53 و مسيرهاي غير وابسته به P53 مي­باشند به نظر مي­رسد كه در ميان اين مكانيسم­ها، القاي مرگ برنامه­­ريزي شده سلولي از مهم­ترين مكانيسم­هاي موثر در فعاليت ضد سرطاني لاين سلولي ACHN عصاره الكلي سياهدانه مي­باشد (خواجوي راد و همكاران[4]،1392).

2-3- لاين سلولي MCF7

لاين سلولي MCF7 از مايع جنب از يك زن 69 ساله داراي مورفولوژي شبه اپي­تليال تهيه شده است كه از ويژگي­هاي آن مي­توان سنتز استرادايول را نام برد. محيط كشت اين لاين سلولي EMEM (EBSS) به همراه  1% NEAAو 10% FBS رشد مي­نمايد. البته اين لاين سلولي در محيط كشت RPMI 1640 + 10% FBS نيز سازگار است كه NCBI كد آن C135 است، خصوصيات اين لاين سلولي جهت تشخيص در بررسي ايزوآنزيمي LDH,G6PD ثبت گرديده و كاريوتيپ اين لاين سلولي در پاساژ 57 2n=46 است، لذا نوع DNA جهت تشخيص از اين قرار است (سول و همكاران[5]، 1973) (شكل 2-7).

 


جدول(2-4) DNA Typing لاين سلولي MCF7

FGA:TH01:TPOX:VWA:D3S1358:D5S818:D7S820:D8S1179:D13S317:D16S539:D18S51:D21S11:AMEL:23,2569,1214,151611,128,910,141111,121430 XCSF1PO:
10

 

شكل (2-7) لاين سلولي MCF7

 

 


2-4- سلول لاين Vero

لاين سلولي Vero از كليه از يك ميمون بالغ آفريقايي سبز(aethiops Ceropithecus)  تهيه شده است. كشت سلول­ها در محيط كشت RPMI متشكل از0.5٪ هيدروليزات لاكتالبومين، عصاره مخمر 0.1٪ و 0.1٪ polyvinylpyrrolidone (PVP)  در 98٪ BSS ارل، ميسر است. لاين سلولي Vero به طور گسترده در مطالعات تكثير ويروس و سنجش پلاك استفاده شده است، محيط كشت اين لاين سلولي RPMI با 10 درصد FBS كه NCBI كد آن C101 است، خصوصيات آن جهت تشخيص در بررسي ايزوآنزيمي LDH,G6PD,NP ثبت گرديده است و كاريوتيپ اين لاين سلولي در پاساژ 147 2n=46 است لذا نوع DNA جهت تشخيص از اين قرار است (ياسومورا و همكاران[6]، 1963) (شكل 2-8).

جدول (2-5) DNA Typing لاين سلولي Vero

FGA:TH01:TPOX:VWA:D3S1358:D5S818:D7S820:D8S1179:D13S317:D16S539:D18S51:D21S11:AMEL:............ .CSF1PO:
.

 

شكل (2-8) لاين سلولي Vero
 

 


2-1-3- افتيمون

گياه افتيمون (Cuscuta pentagona) از تيره cuscutaceae يكي از معروفترين گياهان پارازيتي از خانواده پيچك صحرايي است. اين گياه يكساله كه در بهار مي­رويد، به گياهان ميزبان خود حمله مي­كند. گياه افتيمون با رگبرگ­هاي زرد مايل به نارنجي فاقد ريشه بوده و برگ­هاي خود را گسترش مي­دهد و براي دوام وتكثير خود نياز به اتصال به ساير گياهان دارد. اخيرا نشان داده شده كه برگ­هاي آن مواد معطر گياه ميزبان را درك مي­كند. زماني كه روي ميزبان مستقر شد تنه مو مانند آن دوبار دور ساقه ميزبان مي­پيچد و ساقه­هاي ريشه مانند مكنده را توليد مي­كند و به بافت ميزبان نفوذ مي­كند و از ريشه آوندي گياه براي جذب مواد غذايي و آب استفاده مي­­­كند. بررسي مولكولي اخير نشان مي­دهد دو ژن آكواپورين LeAqp2) ،(TRAMP و آنزيم تغيير­دهنده ديوار­ سلولي ­(LeXTH1) در گوجه فرنگي در حمله ناموفق افتيمون بيان شده، اما نقش آنها در مكانيسم دفاعي مشخص نيست (جاستين وهمكاران[7]،2010). همچنين گياه افتيمون از نظر طبيعت نسبتا گرم وخشك است و از نظر دارويي براي بيماري­هاي عصبي، جنون، ماليخوليا، سردرد، دردهاي مفصل و سرطان نتايج خوبي نشان داده است، همچنين عصاره متانولي افتيمون عملكرد آنتي­اكسيداني دارد كه بدن انسان را از آسيب­هاي اكسيداتيوي كه به­ راديكال­هاي آزاد نسبت داده مي­شود محافظت مي­نمايد­ (حاج حسيني بابايي و همكاران، 2012). عليرغم پيشرفت­هاي مهم در تشخيص و درمان هنوز هم سرطان پستان از معضلات شايع زنان است. گرچه وجود داروهاي مؤثري مانند تاموكسيفن 1 و رالوكسيفن 2 مدولاتورهاي گيرنده استروژني يا آنتي­استروژ­ن­ها ) و­­يا داروهاي داخل توموري و لتروزول ( ممانعت كننده­هاي (Armidex) آناسترازول آروماتازي كه به همراه اشعه درماني و يا ادجوانت درماني در طي ­30 سال گذشته جان بسياري از زنان مبتلا را نجات داده است، ولي معايب مختلفي از جمله عود موارد بيماري ناشي از متاستاز در چند ماه پس از درمان، اثرات ناشي از مصرف داروها بر روي متابوليسم گلوكوكورتيكوييدها و خطرات سرطان بعد از شيمي درماني سرطان سينه سبب محدوديت استفاده از اين سيستم­هاي درماني شده است ­(لاورنس[8]، 2002) (شكل2-9).

 

 

 

 


شكل (2-9) افتيمون Cuscuta pentagona
.

 

2-1-3- قارچ گانودرما

قارچ گانودرما(Ganoderma Lucidum)­ از تيره Ganodermataceae يك توليد كننده مواد شيميايي قارچي است. در ژاپن اسامي Munnertake، Sachitake، Reishi و در كره تحت عنوان Youngzhi مطرح شده است. ويژگي التيام و آرامش بخشي آن گزارش شده است. همچنين در­ درمان انواعي از بيماري­ها مشتمل بر فشارخون، ديابت، سرطان و ايدز موثر مي­باشد­ (روسل و همكاران[9]، 2006). علاوه بر آن اثر اين گياه در تمايز و حفاظت عصبي از سلول­هاي PC12 موش نيز مطرح شده است ­(هويي و داي[10]، 2004). از سويي ديگر قارچ گانودرما تاثير ضد تكثيري بر سرطان روده و معده دارد­ (يانگ و همكاران[11]، 2013). در مجموع، از آنجايي كه امروزه سرطان پستان يكي­از شايع ترين سرطان در زنان است و نيز به دليل محدوديت مطالعات انجام يافته در حيطه تحقيق حاضر و با توجه به آنكه نتايج پژوهش­ها در خصوص موضوع اين پژوهش در مواردي ضد­ و­نقيض بوده بر اين مبنا، اين پژوهش براي اولين بار به بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي افتيمون و­ قارچ گانودرما برروي لاين سلولي سرطاني ­MCF7 پستان و لاين سلولي Vero اپي­تليالي كليه در محيط كشت انتخابي مي­پردازد (شكل2-10).

 


شكل (2-10) قارچ گانودرما Ganoderma Lucidum
[1] . Swamy & Tan

[2] . Salem

[3] . Worthen, et al

[4] . Khajavi rad, et al

[5] . Soule, et al

[6] . Yasumura, et al

[7]  . Justin, et al

[8]  . Lowrence

 


[9]  . Russell, et al

[10] . Huie& Di

[11]  . Yang, et al

دانلود متن كامل پايان نامه :

بررسي اثرات عصاره هيدروالكلي افتيمون و قارچ گانودرما بر لاين سلولي MCF7 سرطان پستان و لاين سلولVero اپي¬تليالي كليه در محيط كشت انتخابي


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۵:۰۳:۲۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پايان نامه ارشد: دانشكده معماري با رويكرد معماري بومي شهرستان ملاير -خريد پايان نامه

عملكرد هر فضا در نهايت تابعي از انسان است. استفاده هايي است كه  به عنوان يگانه موجودي كه روح فضا را درك ميكند،از فضا دارد.حال اين فضا مي خواهد يك بيمارستان باشد،يا يك مركز تفريحي يا يك ارامگاه يا. ..انچه كه مهم است شناخت نياز هاي انسان در ان فضايي ست كه ميخواهيم طراحي كنيم براي تعيين درست تر اين نيازها بايد عواملي مانند فرهنگ، اقليم، اقتصاد، جامعه شناسي و... را مورد دقت و بررسي قرار دهيم براي بررسي عملكرد فضا ها در دانشكده معماري در سايت شهرملاير،ابتدا نيازمند يك دسته بندي كلي هستيم كه با كمك اين دسته بندي و جزء جزء كردن فضا ها، راحت تر بتوانيم كار بررسي را انجام دهيم.لازم به ذكر است كه اين تقسيم بندي شناور بوده و به هيچ عنوان قطعيت ندارد. هدف از طراحي فضاي اموزشي،حل كردن روابط فضايي مورد نياز جهت فر ايند اموزش است. به اين معنا كه فضا هايي كه امر اموزش در هر رشته اي نيازمند ان فضا ها و امكانات است، به چه صورت و با چه نظمي در كنار يكديگر قرار بگيرند تا بتوانند هدف نهايي را به بهترين صورتي حاصل كنند.در اين صفحات سعي بر ان شده كه بر اساس تقسيم بندي انجام شده، عملكرد جزئي هر بخش و هر فضا را به تفكيك بر اساس نور و فرم و روابط و مصالح و... بررسي و ذكر نماييم. (نديمي حميد – مقاله، ش.29 زمستان 1378).

دانلود متن كامل پايان نامه :

دانشكده معماري با رويكرد معماري بومي  شهرستان ملاير

3-2 آموزشي-تئوري
3-2-1 كلاس درس
كلاس درس در واقع اصلي ترين بخش قسمت اموزش هاي تئوري ميباشد.انچه در تعيين ابعاد كلاس ها نقش اساسي دارد،همانا تعداد صندلي ها مي باشد كه خود عامل تعيين كننده مخروط ديد مي باشد.مخروط ديد در واقع عبارتست از محدوده اي كه ناظر(دانشجويان) به راحتي قادر به ديدن موضوع ديد(تخته و استاد) باشند.چنين استانداردي در مورد مدرس نيزوجود دارد.زاويه ديد مدرس بايد در حدود 140 درجه در نظر گرفته شودكه بر اساس ان عرض كلاس تعيين مي شود.بهتر است كلاس درس در طبقات اول و دوم در نظر گرفته شود كه دليل ان حجم بالاي مراجعه كنندگان(استفاده كنندگان،دانشجويان) و تخليه سريع تر و راحت تر آنها مي باشد.

كلاس هايي كه بر حسب نوع درس ارائه شده از جمعيت بيشتري برخوردار هستند يا به عبارت ديگر كلاس هايي كه با ظرفيت زياد طراحي مي شود،بايد سطحي شيبدار داشته باشد كه نفرات پشت سر به راحتي بتوانند تخته و مدرس را مشاهده كنند.در مورد نور فضاي كلاس هاي اموزش تئوري نكات زير قابل توجه بوده و دلايل عملكردي دارند:

ارتفاع پنجره رابطه مستقيمي با عمق كلاس دارد.بدين معنا كه هرچه عمق كلاس بيشتر باشد،ارتفاع پنجره نيز بايد بلند تر در نظر گرفته شود. دليل اين امر هدايت بهتر نور به عمق كلاس مي باشد.البته در اين مورد اقليم بايد به خوبي در نظر گرفته شود.زيرا اگر چنين اقدامي در مناطق كويري مانند يزد انجام شود،در واقع دماي كلاس را به نحو چشمگيري افزايش داده ايم.هر چقدر هم كه طراحي پنجره ما درست و اصولي باشد،باز هم ما بي نياز از نور مصنوعي نيستيم.در استفاده از نور مصنوعي بايد توجه داشته باشيم كه:

نور مصنوعي بايد از سقف و توسط لامپ هاي مهتابي(فلوروسنت)تامين گردد.
علت نور گيري از سقف اين است كه اگر مهتابي ها بر روي ديوار نصب شوند،موجب ازار چشم خواهند شد.نكته مهم بعدي اين است كه رديف مهتابي ها بايد عمود بر رديف صندلي ها قرار گيرد تا نورييكنواخت حاصل شود.
در مورد مصالح كلاس هاي درس بايد توجه داشت كه:

_ در ساخت كف نبايد از مصالح صيقلي استفاده كرد.دليل ان اين است كه هنگام خروج از كلاس بخصوص
در هنگام خروج هاي اضطراري،كف هاي سر و صيقلي ايجاد خطر ميكنند.در ضمن كف بايد در مقابل سايش مقاوم بوده و قابليت تميز كردن باشد و دليل ان هم ميزان زياد رفت و امد مي باشد.
مبحث اكوستيك بودن يكي از مباحث مهم در كلاس هاي درس مي باشد.2/1 تا3/1 سقف بايد از مصالح اكوستيك باشد.ديوار پشت سر دانشجويان نيز بايد از ديوارك هاي گچي ساخته شود تا بتواند در مقابل پژواك صداي مدرس كه در جلوي كلاس قرار دارد مقاومت كند.

يكي ديگر از نكات مهم در مورد صدا،پخش يكنواخت صدا در كلاس مي باشد.به اين منظوربايد از در نظر گرفتن فواصل طولاني در طراحي جلوگيري كرد.حداكثر فاصله بين گوينده و شنونده بايد 25 متر در نظر گرفته شود تا صداي مدرس به خوبي به اخرين نفرات و رديف ها هم برسد.اگر نصف كلاس خالي باشد،به علت انعكاس صدا،از وضعيت مطلوب صدا دهي كاسته مي شود.

در مورد رنگ بايد توجه داشت كه رنگ كف كلاس بايد به صورت مات در نظر گرفته شود تا از بازتابش ناخواسته نور سقف و در نتيجه ايجاد مزاحمت جلوگيري به عمل ايد.براي رنگ ديوارها نيز بهتر است از رنگ هاي روشن و مات استفاده شود.در مورد فرم كلاس بايد توجه داشت كه مهمترين هدف،كم كردن فاصله بين استاد و دانشجو مي باشد.اين امر باعث صداي ارام و در نتيجه فشار كمتر بر مدرس مي شود،ميتوان به سادگي بر صدا هاي مزاحم خارجي غلبه كرد،ميتوان از وسايل سمعي و بصري كوچكتر و ارزان تري استفاده كرد.آموزش تصويري يكي از اصول بسيار مهم و موثر در اموزش بخصوص اموزش معماري ست.

بسياري از تجارب بصري ما به صورت ديدن به وجود مي ايد كه بخشي از اين ديدن بايد از طريق عكس و اسلايد از فضا ها و اتفاقات معماري صورت گيرد.از اين جهت تعيين و طراحي فضايي به كلاس يا اتاق عكس و اسلايد بسيار ضروري مي نمايد.آنچه در تعيين مساحت اين فضا بسيار مهم است دو عامل صندلي و مخروط ديد مي باشد.اين فضا نيازي به نور طبيعي ندارد.به علاوه اگر در لكه گذاري ها جايي در نظر گرفته شد كه نورطبيعي داشتيم حتما بايد پرده ضخيم نيز در نظر گرفته شود.دليل اين كار هم اين است كه هنگام استفاده از دستگاه ويدئوپروژكتور هرچه فضا تاريك تر باشد،ديد بهتري نسبت به پرده تصوير ايجاد خواهد شد پس نور اين فضا بايد مصنوعي و كنترل شده باشد.

مكان قرار گيري مدرس در كلاس اسلايد بايد به گونه اي باشد كه علاوه بر تسلط بر پرده نمايش جهت
ارائه توضيحات لازم،موقعيت قرار گيري وي موجب ايجاد سايه بر روي پرده نمايش نگردد.

جهت نظم دهي بهتر به اين كلاس نياز به تجهيزاتي از قبيل ميزتلوزيون،ميز پروژكتور،قفسه نوار و سي دي و... لازم مي باشد.در مورد مصالح باز هم بايد گفت كه مصالح كف نبايد صيقلي بوده و در عين حال بايد قابليت شست و شو و نظافت را داشته باشد.سقف و ديوار ها بايد اكوستيك بوده تا از انعكس صداي فيلم هاي پخش شده و... جلوگيري شود.

رنگ ديوار ها بايد مات در نظر گرفته شود تا براق بودن ديوار ها موجب كاهش ديد در كلاس نشود:
اين بخش جهت بحث و تبادل نظر بين دانشجويان و اساتيد و صاحب نظران در نظر گرفته مي شود.در موقع طراحي بهتر استايل فضا در طبقات بالا تر ديده شود تا مشكل رفت و امد هاي غير مرتبط (رفت و امد دانشجويان به كلاس ها و...) ايجاد مزاحمت نكند.مساحت اين فضا ارتباط مستقيمي با ميز كنفرانس دارد و ميز كنفرانس نيز خود تابعي از حجم استفاده از سالن مي باشد كه بر اساس استاندارد ها و سرانه ها تعيين مي گردد.فضايي در حدود24 تا 30 نفر فضايي مطلوب مي باشد.

نور اتاق كنفرانس ميتواند طبيعي يا مصنوعي تامين گردد.اگر از نور طبيعي استفاده ميكنيم،بهترين نور نور شمال مي باشد. نور مصنوعي نيز بايد به صورت يكنواخت در مورد عملكرد مصالح در اين فضا حائز اهميت فراوان است،بحث اكوستيك بودن فضا مي باشد كه با مصالحي مانند چوب،پانل هاي گچي پيش ساخته،ديوار هاي يونوليتي و... ميتوان به اين مهم دست يافت.اكوستيك بودن فضا موجب پخش يكنواخت و متناسب صوت در تمام اتاق مي شود كه اين امر باعث استفاده راحت تر مخاطبين از سخنراني سخنران ميشود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۵۶:۵۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

اثر معماري سنتي بر حرارت محيط

4-6 اثر معماري سنتي بر حرارت محيط
در بررسي معماري سنتي و بافت شهرهاي مركزي، جنوبي و كويري و روستاهاي اين مراكز نسبت به نوع آب و هواي گرم، گرم خشك، گرم مرطوب و در موارد بادهاي نامطبوع در شكل ساخت و بافت شهري و يا روستايي كاملاً مؤثر بوده است.

آب و هوا و نوع اقليم هميشه مسئله اي بوده كه انسان طي هزاران سال تجربه با آن مقابله كرده است. مسلما مشكلات زيادي براي زيست مردم، نواحي اقليمهاي گرم خشك و گرم مرطوب مانند مسئله¬ي آفتاب سوزان، گرماي زياد و اختلاف درجه حرارت و نوسانات آن در روز و نقصان يافتن آن به مقداري قابل توجه در نسيمهاي شب مورد توجه بوده است. تابستان هاي سخت و زمستان هاي سرد ناشي از محيط كويري و در مواردي، طوفانهاي پر گرد و غبار و بادهاي خشك و داغ و نامطبوع، انسان را به فكر چاره واداشته است. بشر با گذشت هزاران سال و كسب تجربه، راه حلهايي در اشكال گوناگون براي اين امر مهم در دنيا و به خصوص در ايران پيدا كرده كه هدف همگي آنها راحت سازي مكان زندگي فردي و در برخي موارد اماكن اجتماعي نيز بوده است.
اخلاق اسلامي در معماري سنتي با قدم زدن در ميان بافت قديمي شهرهايمان يكي از با شكوه ترين مشخصه هاي معماري سنتي ايران را در طراحي خانه ها ميتوان كاملا” مشاهده كرد و آن پايبندي معمار به اصول و اعتقاداتش مي باشد. انساني كه از ميان خود مردم با فرهنگي همسان با آنان آمده،تا صادقانه خانه اي بسازد كه محلي براي زندگي باشد و اين صداقت معمار است كه حيات جاودانه به اين بنا ها مي بخشد و بدين گونه خانه ها، مساجد، مدرسه هايمان همه و همه محل اجتماع تمامي مباني اخلاقي شده اند.( سلطان زادهئ حسين، 1371 ).

با عبور از كوچه هاي قديمي، ساختار درونگراي خانه ها به منظور حفظ حريم خصوصي يشان را ميتوان ديد و آرامش حاكم بر داخل اين خانه ها را،از بيرون نيز ميتوان درك كرد. همچنين در فضاي خارج از خانه نيزحال و هوايي مشابه وجود دارد، ساباطهايي كه با طول ۳ الي ۴ متر در مقابل درهاي وروديشان برروي پياده روها گذاشته شده تا عابران و مهمانان از آفتاب شديد و بادوباران محفوظ بمانند و سكويي در كنار در ورودي به منظور نشستن ويا گذاشتن بار و رفع خستگي، تمامي اين عوامل بيانگر احترامي است كه ساكنين آن خانه به رهگذران مي گذاشتند.

هنر معماري در ايران از سابقه هاي كهن برخوردار است و در هر زمان دستهاي توان و ذهن خلاق و ذوق مردم هنردوست اين سرزمين، پديده هايي شگرف به وجود آورده كه در بسياري از موارد، اصول آن ريشه هنر معماري جهان شده است. پاره اي از اين آثار در گوشه و كنار كشور پهناور ايران حكايت معماري با شكوه ادوار صدها و يا هزار ساله را در قامتهاي استوار بناها نگهداري كرده است

لذا نويسنده در اين تحقيق بر آن بوده كه به بررسي آداب و سنن مردم در ساختن بناهاي ارمنه¬ي قديم بپردازد و با نحوه¬ي ساختمان سازي در آن دوران آشنايي پيدا كند.

تحقيق موجود در مقياسي گسترده و عميق با توجه به فرهنگ پربار و بسيار غني معماري سنتي، به شكل تئوري و (( به خصوص عملي )) مي باشد كه متأسفانه تا امروز براي شناخت واقعي اين رشته از معماري كوشش و همتي جدي آن چنان كه درخور آن مي باشد، نشده است

اين تحقيق علاوه بر فنون ساختمان سازي در اقليم هاي مختلف كشور پهناورمان، گوياي فرهنگ غني معماري شامل:  (( تاريخ معماري، هنر معماري و اجراي مباني عملي از معماري اصيل ايراني آن هم به شكل بسيار ريشه اي و جز به جز مي باشد.

در اين تحقيق سعي شده است كه مطالب با نشان دادن ترسيم، جزئيات و به خصوص تصاوير گوياتر شود.

دانلود متن كامل پايان نامه :

دانشكده معماري با رويكرد معماري بومي  شهرستان ملاير

فرهنگ و معماري

فرهنگ، مقوله پيچيده وچند بعدي است، با بارارزشي وعلمي پررنگي كه درهاله ياهاله هايي ازابهام وگنگي فرورفته وهمين امر، شناختن آن را ازهرجهت مشكل ساخته و مي سازد.

انسان، بعنوان خالق فرهنگ، علاقه ويژه ورابطه تنگاتنگي بامخلوق خوددارد؛ باتمام وجود به آن عشق مي ورزد و با كمال ميل وخرسندي همه چيز خود را در راه رشد، تعالي و بالندگي اش نثار و قرباني مي كند و تمام نيرو و تدبير خود را براي جلوگيري از انحطاط و سقوطش بكار مي گيرد.

انسان، فرهنگ را مي¬آفريند و فرهنگ به انسان پروبال انساني مي بخشد و وجودش را پربار و هرچه انساني تر و متعالي تر مي سازد و لذا انسان بدون فرهنگ موجودي ما قبل انساني، و از هر جهت فقير، ناتوان و بي¬ريشه بشمار مي آيد. و درست به همين جهت است كه مي گويند:  (( انسان موجودي فرهنگي است و فرهنگ، خاص انسان است صحبت از فرهنگ، براستي « صحبت از تواناييهاي خلاق انسان است و اشاره اي است به نقش سازنده ارزشها و ديدگاهها، قدرت زباني و بيان هنري و حكايتي است از همه اجتماعات كوچك و بزرگ كه درگير هنجارها و ضوابط اخلاقي و ايجاد امكانات تازه براي يك زندگي مناسب ترند)).

بايد دانست كه در كشور باستاني عزيز ما ايران، ديگر كلمه فرهنگ تنها به همان معاني مذكور كه ازين پيش بدان اشارت رفت، محدود نيست بلكه برطبق ناموس تطور و تحول كه به مرور زمان موجب دگرگوني لغات و مفاهيم آنها نيز مي‌شود،‌برهمه مظاهر و تجليات ذوق و انديشه و استعداد و نبوغ ذاتي و عواطف و احساسات عالي انساني مردم اين مرزوبوم نيز اطلاق مي‌گردد كه از ديرباز تحت تأثير عوامل مختلف از قبيل مذهب و اخلاق و خصوصيات نژادي و اوضاع جغرافيايي و احوال سياسي واجتماعي،‌به خلق و ابداع آثار شگرف و شاهكارهاي خالد و جاودان پرداخته‌اند،‌همان آثاري كه در زمينه حماسه‌هاي ملي و ادبيات منظوم و منثور و حكمت و عرفان و افسانه‌ها و ترانه‌هاي محلي و ادب عاميانه (Folklore) و همچنين هنرهاي گوناگون وصنايع مستظرفه و انواع كارهاي دستي و تزييني ـ هنوز در كتابخانه‌ها و موزه‌هاي ايران و جهان دلربايي و جلوگيري دارند و برخي نيز به صورت ابنيه شكوهمند تاريخي و مساجد و اماكن مقدس ديني، مظهر كمال و جمال مطلق و معرف ذوق و نبوغ قوم ايراني هستند.

باري اين فرهنگ وسيع و كهن با همه تحولات و دگرگونيهايي كه در طي قرون و ازمنه‌گذشته درآن راه يافته همواره موجب همبستگي و وحدت ملي و در نتيجه استقلال و سربلندي ميهن عزيز ما نيز بوده است و از اينرو برما لازم است كه ازيك سو با اكتساب مظاهر تمدن و علم و صنعت جديد در بسط و توسعه و بارورساختن فرهنگ خود كه به حقيقت مجموعه مواريث گرانبهاي ملي و سنن ديني و اخلاقي و ذوقي ماست بكوشيم و از سوي ديگر به سيره پسنديده نياكان ارجمند خود،‌هيچگاه صبغه ملي و مختصّات نژادي خويش را از دست ندهيم واين همان خصيصه‌ايست كه ايران‌شناس معروف آندره‌گدار در كتاب آثار ايران بدان اشارت كرده و گفته است: ‌
ايران كه آيين اسلام را پذيرفت بطور الزام روش اعراب را در احداث مساجد نيز پيروي نمود ولي در طرز بناي آن بجز سنن مخصوص خويش و ذوق صنعتي و سبكهاي ساختماني خود چيز ديگري را بكار نبرد. ( صانعي هوشنگ، 1369 )

4-7 اقليم و معماري
اقليم شناسي از وضع جغرافياي نقاط زمين گفت و گو مي¬كند. و معمولاً نوع اقليم با توجه به تقسيمات جغرافيايي همراه با ارتفاع مشخص آن از سطح دريا به وجود مي آيد. به طور كلي عواملي مانند چگونگي تابش آفتاب، دماي حاصله از تابش خورشيد، رطوبت هوا و ميزان بارندگي و در مجموع وزش بادهاي مختلف در مسائل اقليم دخالت دارد و محيط زندگي انسان را تحت الشعاع قرار مي دهد كه نسبت به اين اصول ( شناخت اقليم ) و در نتيجه معماري و در مجموع ساختمان سازي به وجود مي آيد كه ذيلاً به طور خلاصه به ذكر عوامل آن مي پردازيم. ( كسمايي مرتضي، 1382 ).

4-8 تابش آفتاب
به طور كلي نور آفتاب اشعه اي الكترومغناطيس است كه از كره خورشيد جدا مي¬گردد و طيف نوري خورشيد از سه مرحله ماوراء بنفش، قابل رؤيت و مادون قرمز تشكيل ميشود. طول موج اشعه مادون قرمز بلندتر از دو قسمت ديگر است. اندازه شدت تابش خورشيد در هر سه مرحله مذكور و حد اكثر شدت تابش آفتاب مربوط به ناحيه اي است كه اشعه ي بيشتري قابل رؤيت باشد.

مقدار بسيار زيادي از اين تابش به وسيله بادهاي قطبي، مناطق نيمه استوايي، موسمي، و محلي و همچنين نسيم هاي دريائي و خشكي به فضاي خارجي اتمسفر برخورد ميكند و فقط اندكي از آن گرماي طبيعي و دماي محيط زندگي و اساس (( زيستن )) را در نواحي مختلف كره ي زمين به وجود مي آورد. در نتيجه سرما، گرما، باد، هوا، رطوبت هوا و بارندگي، حاصل شده كه اين عوامل در زندگي و طراحي بناها بسيار مؤثر و تعيين كننده است.

مسلماً عوامل طبيعي ذكر شده، محيط هاي زندگي را در نقاط سرد و گرم شديداً تحت تأثير قرار مي دهد. به طور كلي مسائل و عوامل اقليمي در مناطق مختلف زندگي انسان را تحت تأثير وضع بيولوژي و حرارتي كه از اشعه هاي مذكور حاصل ميشود، قرار مي دهد، به طور دقيق اثر هوا و آفتاب و تغييرات آن همراه نفوذ رطوبت در مناطق تأثرات زيادي بر نور و اشعه ي تابش گذارده كه در نتيجه آن را دگرگون مي سازد و محيط زيستن را از وضعي به شكل ديگر در مي آورد. مسلماً تأثير باد در اقليم محيط اثراتي فراوان و ريشه اي دارد. به طور كلي از هوا، آفتاب، رطوبت و باد، اقليمي به وجود مي آيد كه انسان تحت تأثير آن، زندگي خود را به وجود مي آورد. در اين نكته شكي نيست كه ساختمان سازي با شرايط محيط زندگي به وجود مي آيد. از اين رو مسائلي چون تابش آفتاب، رطوبت، بارندگي و باد در علم ساختمان سازي قابل بحث خواهد بود.

امروزه با پيشرفت علم در مكانيزم دستگاه هاي انرژي زا (روشنايي، گرم كننده، سرد كننده ) و به طور كلي انرژي حرارتي از ويژگي هاي قابل توجهي برخوردار بوده كه علم ساختمان سازي تحت هر شرايط اقليمي آن را به كار مي برد. اما قابل توجه است كه اثرات ذكر شده، تأثير جامع و كلي و اصولي در ساختمان بنا و زندگي انسان دارد و در بعضي مواقع شرايط اقليمي، اثر علم مكانيك و تأسيسات پيشرفته روز را خنثي مي سازد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۵۰:۲۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)

پايان نامه : محاسبه آنلاين هزينه چاپ كتاب

 

 

محاسبه آنلاين هزينه چاپ كتاب|چاپ كتاب ارزان|چاپ كتاب با تيراژكم|هزينه چاپ كتاب در ايران|چاپ كتاب با تيراژكم|خدمات چاپ كتاب|چاپ كتاب ارزان|چاپ كتاب شما|چاپ كتاب رايگان|هزينه چاپ كتاب| در انتشارات نوآوران سينا و موسسه فرهنگي و هنري هنر مهر ايده انجام ميگردد.
خدمات چاپ و نشر كتاب در انتشارات نوآوران سينا انجام ميگيرد

خدمات چاپ و نشر كتاب نشر مكتوب يا كاغذي ● مشاوره، تهيه، ترجمه، نشر و فروش كتاب هاي مكتوب و الكترونيك

مقالات مرتبط

چاپ كتاب با تيراژ پايين

مراحل چاپ كتاب با شمار پايين

خدمات پيش از چاپ كتاب

راهنماي انتخاب ناشر

ويژگيهاي ناشر خوب

چگونه ناشر انتخاب كنيم

محاسبه هزينه چاپ كتاب

هزينه چاپ كتاب

مراحل اداري چاپ كتاب

انواع قرارداد چاپ كتاب

غلط گيري و نمونه خواني

ويراستاري متن

صفحه آرايي و طراحي جلد

هزينه چاپ و نشر كتاب

چاپ كتاب براي مصاحبه دكتري

مراحل چاپ كتاب

محاسبه هزينه چاپ كتاب

خدمات پيش از چاپ كتاب

مراحل چاپ كتاب با تيراژ پايين

تبديل پايان نامه به كتاب

  دستورالعمل تبديل پايان نامه به كتابمراحل تبديل پايان نامه به كتاب    تبديل قالب پايان نامه به كتاب 
نكات مهم در تبديل پايان نامه به كتاب۱۰ نكته كليدي در تبديل پايان نامه به كتابچگونه پايان نامه   را تبديل به كتاب كنيدهزينه زيرنويس و دوبله
هزينه مجوز نشر ديجيتال
هزينه ترجمه و تاليف كتاب 
پروانه انتشار نرم افزار
ثبت نرم افزار
تهيه و توليد محتوا
مجوز محصولات صوتي و تصويري
ويراستاري كتاب
خدمات محصولات آموزشي
تقويت رزومه
مزاياي چاپ كتاب
ترجمه صوتي و تصويري
دوبله و زير نويس فيلم و سريال
درس اول كتاب نويسي حرفه اي

درس چهارم كتاب نويسي حرفه اي

درس نهم كتاب نويسي حرفه اي

طراحي جلد كتاب

صندلي داغ

چرا كتاب بنويسيم

چگونه كتاب بنويسيم

چاپ كتاب در خارج از كشور


شرايط چاپ كتاب در امريكا

چاپ كتاب 

كتاب ميكروپيگمنتيشن

كتاب پرفروش را چطوري پيدا كنيم

چرا نويسندگي ضروري است

چاپ كتاب كودك

دانلود صبح جادويي

صبح جادويي نوآوران سينا

صبح جادويي هال الرود

رابرت كيوساكي و صبح جادويي

خريد و ارسال كتاب به همه جا

كارگاه آموزش كتاب نويسي

مراحل چاپ كتاب شرايط چاپ كتاب هزينه چاپ كتاب چاپ كتاب در تيراژ پايين چاپ ديجيتال كتاب

توجه مهم تمام مراحل فوق  مثل تخصيص شابك ثبت كتابخانه ملي فيپا مجوز ارشاد و اعلام وصول توسط انتشارات نوآوران سينا انجام ميشود  در صورت نياز به مشاوره با شماره ۰۹۹۰۳۳۸۴۵۲۵ -۰۲۱۶۶۹۲۸۰۲۶تماس بگيريد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ساعت: ۰۴:۴۳:۵۲ توسط:محمد موضوع: نظرات (0)